Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför syns inte Tareq i kanalen – nu väljer SVT att gå ut med sanningen

03 jan, 2024, 05:30 
Därför saknas kändiskocken Tareq Taylor i Stjärnorna på slottet.
Annons

Tareq Taylor är kändiskocken som blivit så folkkär och fått så stort genomslag att han både agerat julvärd och försetts med egna program i SVT.

Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dotternBrand logo
Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dottern

Nu har den 18:e säsongen av succén Stjärnorna på slottet haft premiär. Där får vi följa kändisarna Sanna Nielsen, Mark Levengood, Pernilla Wiberg, Marcus Samuelsson och Caroline af Ugglas.

Det är också ett program som Tareq Taylor varit förknippad med de senaste åren. I fem raka säsonger har han nämligen stått i köket och sett till så att kändisarna kan förses med lite kulinariska upplevelser.

Kändisarna i Stjärnorna på slottet
Marcus Samuelsson, Sanna Nielsen, Pernilla Wiberg, Mark Levengood och Caroline af Ugglas är årets stjärnor på slottet.

Därför saknas Tareq Taylor i Stjärnorna på slottet

Men den uppmärksamma tittaren har noterat att Tareq Taylor inte längre står i köket när årets säsong nu gått av stapeln.

Annons

I stället är det stjärnkocken Frida Ronge som fått förtroendet att förse gästerna med mat. Det var helt enkelt inte möjligt för Tareq att utföra giget då hans schema var väldigt uppbokat.

– Tareq tackade nej det här året då han helt enkelt inte fick ihop sitt schema vid inspelningsperioden, säger Anna-Maria Nildén, projektledare på SVT, till Nöjeslivet.

Tareq om att vara med i Stjärnorna på slottet

Det är inte helt otänkbart att vi en dag får se Tareq Taylor göra comeback på slottet. Det skulle heller inte vara helt otänkbart att han då är en av gästerna, i stället för att stå i köket och laga mat.

Men för att det ska hända måste Tareq börja tumma lite på ödmjukheten. När han för några år sedan fick frågan om han skulle kunna tänka sig ställa upp i programmet, svarade han:

– Jag är kocken. ”Stjärnorna på slottet” är till för stjärnorna, inte för kockarna.

Tareq Taylor
Tareq Taylor saknas i årets säsong av Stjärnorna på slottet i SVT.

Foto: TT/SVT

Annons
Annons