Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför vägrar Carina Lidbom skaffa barn – berättar nu efter alla frågor

09 feb, 2023, 15:00 

Rollen som mamma Karin i Sune-filmerna gjorde henne folkkär.
Men själv har Carina Lidbom vägrat att skaffa barn.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

På 90-talet var Carina Lidbom på allas läppar. Hon hyllades stort för sin roll som mamma Karin i SVT:s julkalender ”Sunes jul”. Succén var så enorm att det blev en ”Sunes sommar” året efter.

Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!Brand logo
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!

Tillsammans med Peter Haber blev hon ansiktet utåt för ett folkligt och kaosartat familjeliv. Folk kunde helt enkelt inte få nog av mamman som försökte få kontroll på sina bångstyriga ungar.

Förutom Sune-filmerna var hon i närmare ett decennium, mellan 1992 och 2021, aktuell som redardottern Alexandra Remmer i populära långköraren ”Rederiet”.

Annons
Sunes Jul med Carina Lidbom och Peter Haber
Carina Lidbom och Peter Haber i rollerna som mamma Karin och pappa Rudolf i Sunes jul.

Carina Lidbom var slutkörd

Tv-gigen, filmrollerna och teaterföreställningarna avlöste varandra i en hiskelig takt. Carina Lidbom blev närmast fartblind när jobb efter jobb staplades på hög under 90-talet.

– Det var teater och tv. Jag höll på att jobba ihjäl mig. Jag var sliten och stressad, har hon berättat för Expressen.

Vändningen kom 2012. Carina Lidbom hade insett att hon var bra på att lyssna och ge råd till andra människor. Hon bestämde sig då för att gå några kurser för att bli certifierad livscoach.

Annons
Carina Lidbom i Rederiet
Carina Lidbom i rollen som redardottern Alexandra Remmer i populära långköraren ”Rederiet”.

Drabbades av cancer

Fyra år senare, 2016, fick Carina Lidbom det fruktansvärda beskedet att hon drabbats av bröstcancer. Det tog ett helt år av strålbehandling innan hon kände sig bättre.

I en intervju med Expressen 2020 berättade Carina Lidbom att hon äntligen var cancerfri.

– Mycket bra, Jag friskförklarade mig själv redan efter ett år. Jag bestämde mig direkt när jag fick cancerbeskedet att jag skulle bli frisk, det fanns inget alternativ. Det ska ta fem år innan man blir friskförklarad av läkare. I maj har det gått den tiden.

Annons
Carina Lidbom
Carina Lidbom friskförklarades från sin cancer 2020.

Därför vägrar Carina skaffa barn

I dag har hon med andra många strängar på sin lyra. Hon är livscoach, barnboksförfattare och skådespelerska. Senast har hon synts i film-serier som Beck och Maria Wern.

Och trots att Carina Lidbom på film blivit ansiktet utåt för ett rörigt familjeliv, har hon själv valt att inte skaffa några egna barn – något hon själv sagt förvånat många.

– Det var som att folk trodde att någon tragedi låg bakom. Särskilt chockerande upplever jag att det uppfattades eftersom jag är kvinna. Men jag har aldrig velat ha barn, och när jag närmade mig 40 slutade frågorna komma. Jag växte upp med fyra småsyskon och hjälpte till med att ta hand om dem, mer än så har aldrig varit aktuellt, har hon sagt till Nacka Värmdö Posten.

Annons

Så ska Carina Lidboms drömman vara

Carina Lidbom har den senaste tiden medverkat Discovery-programmet Mullvaden, där ett gäng kända svenskar ska försöka lista ut vem i gruppen som är mullvad och försöker förstöra för de andra.

Utöver det är hon redo att finna kärleken igen.

– Jag måste ha någon som är en smart och kul typ. Humor är en viktig del i mitt liv, och humor är så mycket så det måste han ha samma. Eller åtminstone att han tycker att jag är rolig och jag detsamma, sa Carina Lidbom till Hänt förra året.

Carina Lidbom
Carina Lidbom är på jakt efter sin drömman.

Foto: TT

Annons