Därför vägrar Charlotte Perrelli att byta efternamn

Därför vägrar Charlotte Perrelli att byta efternamn

Charlotte Perrelli slog igenom under flicknamnet Nilsson, men har aldrig visat att hon kommer ta tillbaka det.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 49?
Slå på ljud

Hon var redan en rikskändis under namnet Charlotte Nilsson, men ända sedan hon gifte sig med sin Nicola har vi känt henne som Charlotte Perrelli.

Efter fem år var äktenskapet över, men Charlotte, 46, har alltid varit helt inställd på att behålla sin första makes efternamn, trots att hon nu är omgift med Anders Jensen, 43, sedan fem år tillbaka.

Charlotte Perrelli upptäckte makens otrohet

Relationen med Nicola, som tidigare hette Ingrosso i efternamn och är bror till Vito och Emilio, var vida uppmärksammad och deras uppbrott var inget undantag. Det var i samband med finalen i Eurovision song contest 2008 som Charlotte upptäckte makens otrohet.

”På soffbordet bara en liten bit ifrån mig låg kuvertet med bilderna som inte bara ovillkorligt och för alltid slagit min och hela Nicolas relation i spillror, utan också vänt upp och ner på hela mitt liv”, skriver hon i sin självbiografi Flickan från Småland.

Charlotte visste direkt att det var slut, hon tog av sig vigselringen och sa till Nicola att det inte var någon idé att komma ner till tävlingen och supporta henne. Enligt Aftonbladet, ska hon även skrivit i boken att hon lät byta låsen på deras gemensamma hem så att Nicola inte skulle kunna komma in.

Valt att behålla efternamnet Perrelli

Det dramatiska uppbrottet till trots så bytte Charlotte aldrig tillbaka till efternamnet Nilsson. Inte ens sedan hon gift om sig för fem år sedan har hon släppt efternamnet Perrelli. Nya maken Anders Jensen, 43, träffade hon via Facebook och sedan de gift sig heter hon Charlotte Jensen Perrelli.

charlotte perrelli

Charlotte med sin man Anders Jensen.

TT

Nicola har tidigare uttalat sig om att han vill att Charlotte ska släppa efternamnet.

– Nu är vi skilda och jag vill ha tillbaka mitt namn, punkt slut. Jag är inte svensk, jag är italienare och så här funkar det i Italien. Du behöver inte hedra mig genom att behålla mitt namn. Ta bort det bara, punkt slut, sa Nicola till Aftonbladet år 2012.

Många år har gått sedan dess men Charlotte har fortsatt inte bemött ex-makens önskan. Istället har hon gjort det tydligt att namnet kommer bli kvar.

”Jag kommer fortsätta heta Perrelli i efternamn då mina barn heter det och jag vill ha samma efternamn som dem. Jag lägger till Jensen som mellannamn fast privat. Som artist kommer jag behålla mitt artistnamn Charlotte Perrelli”, skrev Charlotte i ett inlägg på Instagram i samband med bröllopet mellan henne och Anders.