Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

David Batra har nåtts av trist besked – bara dagar efter julafton

29 dec, 2023, 05:00 
Flera valde att skippa Kalle Ankas jul i år.
Annons

David Batra fick hedersuppdraget att välkomna tittarna, tända ljuset i SVT-studion och berätta att Kalle Anka och hans vänner äntligen var redo för en ny årlig omgång.

Julvärdarna 2013-2023: Har du koll på alla?Brand logo
Julvärdarna 2013-2023: Har du koll på alla?

När han några veckor innan presenterade som julvärd hymlade inte om hur pirrigt det kändes – och han skulle förbereda sig noggrant för att göra en så bra sändning som möjligt.

– Lite pirrigt är det, det är ju ändå många miljoner människor som tittar – men ändå lustfyllt, sa den populära komikern.

Annons
David Batra
David Batra var årets julvärd 2023.

David Batra om rollen som julvärd

David Batra skötte sig med bravur och efteråt möttes han av vilda hurrarop för sin insats. Hustrun Anna Kinberg Batra, som det här året fick fira jul utan David, var nog lite extra stolt.

För Aftonbladet berättade David om tankarna att fira jul utan Anna och dottern Elvira – och vad han hoppades på skulle möta honom när han var klar med sitt uppdrag och kom hem.

– Jag kommer ju att komma hem mitt i natten, så jag hoppas att de ställer undan en skinkmacka eller någonting som jag kan käka. Dottern är 17 år nu, så hon kan säkert klara sig utan mig för den här gången.

Annons

Trista beskedet – flera skippade Kalle Anka

Dessvärre verkade det vara flera svenska julfirare som valde att skippa Kalle Anka i år. Det framkommer i en mätning från MMS.

Enligt MMS tittade i år 2 907 000 svenskar på Kalle, jämfört med förra årets 3 411 000.

Om tittarna tröttnat på Kalle Anka är oklart. För tre år sedan, 2020, slog SVT rekord med en tittarsiffra på 4 519 000 tittare.

David Batra
David Batra hyllades stort för sin insats – men flera valde att skippa Kalle Anka i år.

Foto: TT

Annons