Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

David Batras trista besked med Anna Kinberg Batra – dagar före julafton

22 dec, 2023, 14:30 

David Batra om årets jul med Anna Kinberg Batra och barnen.

Annons

Ända sedan starten 1959 har årets julvärd i SVT varit en kär tradition. För många är det viktigt att sätta sig vid tv:n, spärra upp blicken och ta del av Kalle Anka och hans vänners galna upptåg.

David Batra om hemliga spelet bakom kulisserna med SVT: ”Blev orolig”Brand logo
David Batra om hemliga spelet bakom kulisserna med SVT: ”Blev orolig”

I år är det komikern David Batra som agerar julvärd och presenterar programmet, ett uppdrag som kommit att bli väldigt prestigefyllt och ett kvitto på hur folkkär man blivit.

– Det känns ju som ett otroligt hedersuppdrag, så klart. Lite pirrigt är det, det är ju ändå många miljoner människor som tittar – men ändå lustfyllt, sa den populära komikern i samband med beskedet.

Annons
David Batra
David Batra är årets julvärd 2023.

David Batra lägger locket på

De senaste veckorna har David Batra övat med tändstickor för att se till så att upplevelsen blir så behaglig som möjligt för tv-tittarna. När det är direktsändning vill man ju inte att det ska bli fel.

Exakt hur David Batra kommer vara som julvärd är oklart. Han får nämligen inte avslöja något inför den annalkande direktsändningen, men oavsett vad kommer han väl förberedd.

– Men jag har förberett mig och tänkt ut vad jag ska säga under de olika inslagen. Att bara sitta och prata fritt ur hjärtat känns vanskligt när det är fyra miljoner tittare, säger han till Aftonbladet.

Annons

Trista beskedet: ”Klara sig utan mig”

När David Batra den 24 december skänker glädje till så många människor, finns det andra som faktiskt blir lidande. Uppdraget innebär att han inte kommer kunna fira traditionell jul med hustrun Anna Kinberg Batra och dottern Elvira.

– Jag kommer ju att komma hem mitt i natten, så jag hoppas att de ställer undan en skinkmacka eller någonting som jag kan käka. Dottern är 17 år nu, så hon kan säkert klara sig utan mig för den här gången.

David Batra och Anna Kinberg Batra
David Batra och Anna Kinberg Batra firar jul på olika håll i år.

Foto: TT

Annons