Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

David Hellenius bortvald – beslutet skakar om allt för TV4-stjärnan

03 nov, 2022, 15:00 
David Hellenius

Den populära kändisen har bestämt sig.

Annons
Allt du vill veta om David HelleniusBrand logo
Allt du vill veta om David Hellenius

David Hellenius dök upp i tv-rutan för första gången 1997. Sedan dess har han aldrig blickat tillbaka och karriären har likt en raket gått spikrakt uppåt och fullkomligt exploderat i framgångar.

Han har utsetts till årets manliga programledare i Kristallen hela nio gånger och klassas idag som en av Sveriges mest populära programledare – inte minst för sin insats i Hellenius hörna.

Den populära talkshowen sjösattes 2010 och gjorde omedelbar succé. Tolv år senare har han fortsatt att intervjua kändisar som om det inte fanns någon morgondag, och i sitt husband har han haft sällskap av sångerskan Hanna Hedlund.

Annons
David Hellenius
David Hellenius i Hellenius hörna.

Populära artistens trista beslut

Hanna Hedlund har synts i en rad olika tv-sammanhang: hon har suttit i Talangjuryn, varit programledare för Singing Bee och medverkat i musikaler och scenshower med Pernilla Wahlgren.

När hon dök upp i elfte säsongen av Hellenius hörna var det många tittare som uppskattade hennes närvaro. Därför kom det som en chock när hon helt plötsligt saknades när årets säsong drog igång.

Hanna Hedlund valde bort David Hellenius

För sajten Nöjeslivet bekräftade nyligen TV4 att det mångåriga samarbetet avbrutits och att Hanna Hedlund plockats bort från programmet.

Annons

– Ja, planen var att Hanna Hedlund skulle vara med i ”Hörnan” under hösten, men hon turnerar med Hybris (Pernilla Wahlgrens krogshow reds anm.), så det krockade med alltför många inspelningar, skrev TV4:s pressavdelning i ett mejl till sajten.

För David Hellenius och TV4 måste det vara trist och rejält omskakande att förlora en sångerska i Hanna Hedlunds kaliber.

Pernilla Wahlgren och Hanna Hedlund
Pernilla Wahlgren och Hanna Hedlund i showen "Pernilla Wahlgren har hybris".

Foto: TT

Annons