David Hellenius krav – efter Jessica Almenäs besked

David Hellenius krav – efter Jessica Almenäs besked

När Jessica Almenäs gav besked om att hon skulle sluta på TV4 hade David Hellenius ett viktigt krav, på hur hon skulle ersättas.
Så långa och korta är svenska kändisarna!
Slå på ljud

I säsongsfinalen av Let’s Dance för fyra år sedan bjöds det inte bara på färgsprakande dansnummer och vilt firande över vinnande paret, men vad de inte visste då var att det var slutet på en era. Jessica Almenäs hade lett programmet tillsammans med David Hellenius i flera säsonger, men hon slutade på TV4 helt för att gå till Kanal 5 och deras sportsatsning som drog igång med OS i Rio.

Efter beskedet var det många som var besvikna, och inte minst David Hellenius själv, som hade gjort programmet i över ett årtionde vid det laget.

– Det var jättetråkigt. Men vi har ju pratat och jag har förstått att hon ska sluta. Men det är alltid tråkigt när man jobbat ihop länge, men så är det ju. Men vi kommer ju ses ändå och det har vi alltid gjort, sa han till Expressen i samband med avhoppet.

Han hade ett krav när det kom till ersättare. Det skulle vara någon som var minst lika bra som Jessica.

– Vi måste hitta någon som verkligen kan ersätta, sa han till Expressen.

Valet föll mycket riktigt på en riktigt starkt namn till slut, nämligen superprogramledaren Tilde de Paula Eby, som vi då var mest vana att se i Nyhetsmorgon. Men alla eror har ett slut och så även denna. I årets säsongsfinal meddelade David och Tilde att de båda kommer slut som programledare och gå vidare till andra projekt, och därmed bröts den 15 år långa traditionen av att se just David Hellenius leda det populära dansprogrammet om fredagskvällarna. Vem nästa programledare blir är ännu okänt!

Foto: TT