Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

David Hellenius om samtalen hemma med Renée Nyberg – efter 15 år som gifta

11 mar, 2024, 19:30 
Pernilla Albinsson
Renée Nyberg och David Hellenius
TT.
David Hellenius öppnar upp om livet hemma med Renée Nyberg.
Annons

Den 28 februari i år fyllde programledaren David Hellenius 50 år. Under åren har han hunnit med en hel del filmer och TV-progam. Han har även blivit belönad hela nio gånger med en kristall för bästa manliga programledare.

Renée Nyberg om första mötet med David Hellenius: ”Går inte att förklara”Brand logo
Renée Nyberg om första mötet med David Hellenius: ”Går inte att förklara”

Han började sin karriär som programledare tillsammans med Tilde de Paula Eby i "Fredagspuls" och har sedan dess gått vidare till egna och större produktioner. Den senaste filmen David gjorde, "Ett sista race", blev en riktig tittarsuccé och landade etta på biotoppen.

Träffade kärleken på jobbet

Det var faktiskt på en TV-inspelning som David träffade sin fru, programledaren Renée Nyberg. Då gjorde de ett program tillsammans som hette "Slussen 22:00".

Renée Nyberg och David Hellenius på Kristallen 2020.
Paret Renée Nyberg och David Hellenius föll för varandra under inspelningen av "Slussen 22:00".Karin Törnblom/TT

När Renée gästade Davids program "Hellenius Hörna" pratade paret om deras första gemensamma program. Renée berättade nämligen att av alla de program som hon gjort under åren, så klassar hon just "Slussen 22:00" som ett riktigt fiasko.

Annons

– Så dåligt var det inte, och det bästa av allt, det var ju där vi träffades. Vi träffades i ett fiasko, svarade David Hellenius då.

Fiasko eller ej så slog det minst sagt gnistor mellan paret och året efter bekräftade de sin kärlek till Aftonbladet. Då var året 2003, och paret har sedan dess gift sig och skaffat sonen, Leo, 17.

Mycket jobbsnack hemma

Då makarna delar yrke är det inte konstigt att det blir en hel del jobbprat hemma. In en intervju med Aftonbladet berättar David att de arbetar mycket ihop och hjälper varandra med deras respektive program. Dessutom har de ju ett produktionsbolag så det är ofta de är med på varandras möten.

– Men det är bara roligt att jobba tillsammans och det är klart att jobbsnacket och det vanliga snacket flyter ihop, säger David.

Ja, David är nöjd med hur det ser ut just nu. Och när han tänker på framtiden vill han gärna att karriären ska få fortsätta på samma bana som nu:

– Jag håller gärna på så här ett tag till. Men man blir äldre och det kommer absolut komma en dag då man äntligen är klar själv eller att någon annan tycker att man är det.

Foto: TT.

Annons