Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

David Hellenius tvingas bort – försvinner från rutan

26 maj, 2023, 13:30 

Framtiden oklar för David Hellenius.

Annons

David Hellenius har med åren blivit en av Sveriges mest folkkära programledare och har flertalet gånger prisats på Kristallen för sin förmåga att programledare program.

Allt du vill veta om David HelleniusBrand logo
Allt du vill veta om David Hellenius

Därför är det kanske inte så konstigt att han tycks vara ständigt aktuell, i program som dessutom tar plats på bästa sändningstid, och fortsätter att vara en trygg famn att luta sig mot för de svenska tv-tittarna.

Hans cv är gediget, bagaget välfyllt och hans egen talkshow ”Hellenius hörna” har sedan starten 2010 lockat flera kända gäster – inte minst prins Carl Philip som sällan ställer upp på den här typen av sammanhang.

Annons
David Hellenius
David Hellenius.

David Hellenius alla avslöjanden

Senaste tiden har det inte varit David Hellenius intervjuprogram som varit i fokus. I stället har han rört sig mellan lustiga kostymer i det omåttligt populära tv-programmet ”Masked Singer”.

Vecka efter vecka har han och panelen, bestående av Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw, Felix Herngren och Nour el Refai, kunnat bevittna vilka kändisar som gömmer sig bakom maskerna.

Ofta bjuds det på stora ögon, gapande munnar och förvånande blickar när själva avslöjandet äger rum. Sen kommer David Hellenius fram med mikrofonen, ställer några frågor till kändisen och rätar ut diverse frågetecken.

Annons
David Hellenius
Vecka efter vecka avslöjar kändisarna bakom maskerna i Masked Singer.

David Hellenius framtid i programmet oklar

I kväll, fredagen den 26 maj, sänds säsongens sista avsnitt, men vad som händer framöver är oklart – både för Masked Singer och David Hellenius roll i programmet.

Annons

Däremot är David en av TV4:s mest framstående programledare, som ständigt hyllas och prisas för sina insatser, så det är inte helt otänkbart att han kommer tillbaka om det nu blir en till säsong.

Samtidigt har han en egen talkshow att ta hänsyn till och kanske är det så att tiden inte räcker till för att göra en ny säsong av Masked Singer. Ja, vi får helt enkelt se om David och programmet återkommer.

Felix Herngren, Nour el Refai, David Hellenius, Pernilla Wahlgren och Måns Zelmerlöw
David Hellenius tillsammans med Masked Singer-panelen.

Foto: TT

Annons