Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

David Lindgrens miss i Bingolotto – nu hånas han av hela nätet: "Kommer aldrig glömmas – stängde av teven"

27 dec, 2023, 20:00 
David Lindgren i Bingolotto

David Lindgrens miss i Bingolotto har gjort honom till nätets stora driftkucku!

Annons

Bingolottos uppesittarkväll lockar varje år storpublik och 2023:s upplaga var inget undantag. Enligt mätningstjänsten MMS satt över två miljoner svenskar bänkade framför rutan, med sina lotter i högsta hugg.

Det bjöds inte bara på spel, utan även musikunderhållning. Men kvällen slutade med besvikelse för en av de inbjudna artisterna, folkkäre David Lindgren.

David Lindgren gjorde bort sig i Bingolotto

David Lindgren - 5 saker du inte visste om stjärnanBrand logo
David Lindgren - 5 saker du inte visste om stjärnan

David tog sig nämligen an klassikern O helga natt, en erkänt svårsjungen psalm med toner så höga att de sätter alla sångare på tuffa prov. När David skulle sjunga blev crescendot för mycket, och 41-åringens röst sprack.

På TV-bilderna ser man att David är besviken på den egna insatsen. Och det dröjde inte länge innan nätet reducerade den stackars stjärnan till julens stora driftkucku.

Annons

David Lindgren hånad: "Slaktar den fullständigt"

Klipp av missen spreds på Facebook, Twitter och Tiktok. Ofta med hånfulla kommentarer som följd.

"Jag gillar David Lindgren men han ska aldrig sjunga O helga natt någonsin igen. Bara nej", skriver en användare på Twitter.

"Synd att kvällen ska avslutas med att David Lindgren slaktar Oh helga natt fullständigt….God Jul!", skriver en annan.

"Bara den där lilla grejen som aldrig lär glömmas", skriver en tredje.

"Haha, mamma stängde av tv:n", skriver en fjärde.

Men nätet har även visat upp sig från sin bästa sidor. Människor har strömmat till Davids eget kommentarsfält på Instagram för att uttrycka sin uppskattning och erbjuda tröst.

"Alla är med om misstag i våra jobb men inte många behöver uppleva att det direktsänds i TV. Hoppas verkligen du kan skaka av dig det och bjuda på det mänskliga i det som många ändå känner oxå berör - kanske på ett djupare plan än ett helt clean framförande önskar en riktigt skön Jul!", skriver en användare.

Annons

"David, vad fasiken gör en liten miss när man besitter Sveriges bästa sångröst? Vi alla älskar dig i alla toner. Tack för att du avslutade kvällen magiskt på ett helt perfekt sätt", skriver en annan.

David Lindgren om händelsen: "Sjukt besviken"

Under kvällen gick David ut på Instagram och kommenterade det hela.

"God fortsättning! Vill börja med att tacka för alla fina kommentarer som ni skrivit, har precis varit inne o läst lite. Har inte varit inne på några sociala medier sen uppesittarkvällen. Jag blev så sjuuuukt besviken på min prestation kvällen innan jul. Jag ÄLSKAR att sjunga O Helga Natt o har alltid gjort det så länge jag kan minnas", skriver han och fortsätter:

"Jag har en enorm yrkesstolthet så för mig gjorde det nästan fysisk ont när det blev så fel som det blev. Jag ska vara ärlig o säga att jag kände mig väldigt trött hela den dagen efter en intensiv period med massor av konserter och repetioner och jag kan inte minnas senast jag var vaken till kl 00.00 än mindre sjunga kl 00.00…"

David avslutar inlägget med att tacka för allt stöd. I kommentarsfältet strömmar nu fina och peppande kommentarer in. Så fint!

Annons