Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

David Lindgrens svåra tid före Let's dance – kollapsade på scenen

18 mar, 2022, 10:11 
AvLinus Brännström

David Lindgren jobbade för hårt och svimmade på scenen för några år sedan. I vår väntar återigen en tuff arbetsperiod – han leder Let's dance samtidigt som han spelar huvudrollen i en stor musikal.
– Jag är på en helt annan plats i livet nu, säger han.

Annons
Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!Brand logo
Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!

Artisten och programledaren David Lindgren, 39, leder i vår Let's dance för andra gången tillsammans med Petra Mede, 52.

Det innebär en tung tid arbetsmässigt för den västerbottniske underhållaren – samtidigt som han leder ett av Sveriges absolut största underhållningsprogram i tv spelar han nämligen huvudrollen som Tony Manero i klassiska musikalen Saturday night fever i Stockholm.

Musikalen skulle egentligen ha spelats under 2020 och 2021 men på grund av coronapandemin sköts premiären upp flera gånger. Nu faller det sig så att Saturday night fever och Let's dance delvis krockar under våren vilket tvingar David Lindgren till dubbeljobb.

David Lindgren och Petra Mede tog över Let's dance i fjol.

”Krockar mer än vad vi hade tänkt”

Han kommer att spela musikal på torsdagar och fredagar och vara programledare på lördagar – samtidigt som Melodifestivalstjärnan Alvaro Estrella då hoppar in och ersätter David Lindgren i rollen som Tony Manero.

Annons

– Just nu känns det som att jag får det bästa av båda världar. Jag får både stå på scen, som jag älskar, och leda tv-program så det känns skitbra. Sedan hade det varit roligt att få vara med i alla föreställningar och slutföra det man påbörjat men musikalen blev ju framflyttad så det krockar lite mer än vad vi hade tänkt, säger David Lindgren till Svensk Damtidning.

– Men jag tycker ändå att vi har löst det på bästa tänkbara sätt. Sedan är det ju väldigt roligt för Alvaro Estrella att få spela Tony Manero. Det är en fantastisk roll.

David Lindgren med sin fru Kristina Lindgren.

David Lindgren: ”Var en riktigt tuff period”

För den som kan sin David Lindgren-historia är det dock svårt att inte dra paralleller till 2015 då han kollapsade på scen när han spelade i musikalen Jersey boys. Det var också under en period med tungt arbete – förutom musikalen skulle han bland annat börja förbereda sig för att tävla i Melodifestivalen 2016.

Annons

Men tack vare att det hände är han inte orolig för att något liknande ska ske igen.

– Då var det mycket och jag svimmade på scenen. Men grejen är att då hade jag småbarn, jag är på en helt annan plats i livet nu. Men absolut, det var en riktigt tuff period, säger David Lindgren.

– Tack vare att det hände så vet jag var min gräns går och jag lärde mig väldigt mycket av den perioden. Sedan är ju småbarnsåren tunga, som alla vet. Man är ju trött.

David Lindgren är gift med musikalartisten Kristina Lindgren, 40, som också gör en roll i Saturday night fever. Paret har barnen Ben och Ella tillsammans.

Annons