David Sundins plötsliga besked – före Nyårsklockan: Försvinner från scenen

31 dec, 2022, 18:30 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

David Sundin meddelar att han inte kommer synas till på ett tag.

Annons
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!

2022 lider mot sitt slut, och de sista minutrarna kommer traditonenligt räknas ned på Skansen med Nyårsklockan i SVT.

Den klassiska dikten "Ring klocka ring" av Alfred Lord Tennysons har tidigare år lästs upp av bland andra Lena Endre, Mikeal Persbrandt, Jan Malmsjö och Loa Falkman.

Och i år är det inte en utan två som fått det prestigefyllda uppdraget: Skådespelerskan Lena Olin och komikern David Sundin är de som tillsammans kommer ringa in 2023.

Men David Sundin ger nu ett besked om att han kommer ta en paus från en stor del av sin karriär.

David Sundins beslut efter succén

David Sundin har många titlar på sitt cv: Komiker, skådespelare, författare, programledare, producent... ja, listan kan göras lång.

Annons

Men det många nog kopplar David till är ett gott skratt. Det är kanske främst hans sinne för humor som lett till hans stora framgångar, och en stor del av det lägger han nu på hyllan.

David är ju inte bara komiker i rutan utan även på scen som stand up-komiker. Det senaste året har han bland annat åkt landet runt med sin succéshow "Nya svenska ord". Men i december hade han sin sista föreställning.

"Tack för allt"

"Kan knappt fatta att det är sant", skrev han på Instagram inför finalen.

Han fortsatte:

"tack för allt – efter detta blir det inte standup på ett tag".

Så synd! Troligtvis har David en hel del annat inbokat i sin kalender. Det vi i alla fall vet är att han återvänder till nya säsongen av Bäst i test, som har premiär våren 2023 i SVT.

Foto: TT

Annons