De blir programledare för Melodifestivalen 2020!

Snart är det återigen dags för Sveriges största musiktävling, som faktiskt firar hela 60 år nästa år. Nu vet vi vilka som fått äran att vara programledare för Melodifestivalen 2020!

Sedan tidigare har vi fått reda på vilka städer som kommer få besök av Melodifestivalen nästa år. Tävlingen sätter igång den 1 februari 2020 och de som anordnar Melodifestivalen är Linköping, Göteborg, Luleå, Malmö, Eskilstuna och Stockholm. Nu avslöjar SVT även vilka som blir nästa års programledare!

Programledarna för Melodifestivalen 2020 är:

Linnea Henriksson

Linnea Henriksson

Linnea Henriksson, 32, är född och uppvuxen i Halmstad. Redan 1995 stod hon på scen då hon deltog i tävlingen Småstjärnorna. 2010 deltog hon i Idol och hamnade på en fjärdeplats, året efter gav hon ut sin första solosingel som hon skrev tillsammans med Orup. 2012 släppte hon debutalbumet “Till mina älskade och älskare” och gav därefter sig ut på en stor sommarturné.

Hon har vunnit Årets artist i P3:s årliga gala P3 Guld, legat på svensktoppen och varit förband till Gyllene Tiders turné 2013. Hon var programledare för Musikhjälpen både 2014 och 2015 och 2018 gjorde hon succé i tv-programmet Så mycket bättre. Nu tar hon ett nytt steg i sin programledarkarriär och leder Melodifestivalen!

Lina Hedlund

Lina Hedlund

Lina Hedlund, 41, är född och uppvuxen i Bollnäs. Senast vi såg henne var på kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande. Hon började sin karriär 2002, då hon deltog i Melodifestivalen med sin syster Hanna Hedlund och slutade på en nionde plats. 2005 hade Lina en av huvudrollerna i Ted Gärdestad-musikalen Sol, vind och vatten på Chinateatern och 2007 gick hon med i bandet Alcazar. Alcazar, som sedan Lina gick med bestod av Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Lina, deltog tre gånger i Melodifestivalen. 2019 splittrades Alcazar efter 20 år som grupp och Lina deltog därefter som soloartist i Melodifestivalen 2019. Nu gör hon alltså comeback till tävlingen, som programledare denna gång!

David Sundin

David Sundin

David Sundin, 43, är uppvuxen i Gimo i Uppland. När han gick på mediegymnasiet i Uppsala började han skapa hemsidor och 1997 startade han sin första webbyrå. Han har arbetat i reklamvärlden, gett ut en bok och haft en mängd olika roller inom tv-världen. Bland annat som innehållsproducent för Sen kväll med Luuk och Roast på Berns och manusförfattare till Welcome to Sweden och Melodifestivalen.

2013 började han med standup och har uppträtt på Stockholm Comedy Club och Norra brunn. Han har varit programledare för både Idrottsgalan och Bäst i test och snart kan han alltså även lägga till Melodifestivalen på CV:t.

Foto: TT