Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

De grundade Victoriadagen ihop - Kay Wiestål sörjer nära vännen

31 okt, 2017, 14:55 
AvAnna von Koch
Kämpade in i det sista och var ned när kronprinsessan fyllde 40 år.
Annons

Per-Olof Amnér, kungens barndomsvän från Öland har avlidit i cancer, endast 70 år gammal. Per-Olof grundade Victoriadagen 1979, tillsammans med Kay Wiestål, som nu sörjer sin vän.

– Det känns tufft. P-O var en gentleman. En seriös, kunnig och fantastisk kille, som jag har jobbat med i nästan 40 år. Under alla dessa år, när det varit stressigt, har vi inte sagt ett ont ord till varandra, säger Kay till Svensk Damtidning.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Per-Olof diagnostiserades med cancer i januari i år. Han kämpade in i det sista och var med vid Victoriadagen i juli när kronprinsessan fyllde 40 år.

Men sjukdomen eskalerade snabbt under hösten och för ett par dagar sedan somnade Per-Olof slutligen in. Han efterlämnar hustrun Harrieth och döttrarna Åsa och Maria med familjer.

Foto: Stella Pictures

Annons