Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

De Oscarsnominerade får en goodiebag värd två miljoner

07 feb, 2020, 15:00 
Margareta
Visste du att det inte räcker med äran när man blir nominerad till en Oscars? De nominerade får också en goodiebag som i år är värd inte mindre än två miljoner kronor. Vi har luskat lite i vad den omtalade påsen innehåller.
Annons

Är du sugen på att få gå från en fest med en goodiebag värd två miljoner svenska kronor? Visst låter det kul? Allt du behöver göra är att göra mycket bra ifrån dig inom filmindustrin – så bra att du blir nominierad till en Oscarsstatyett i någon av kategorierna regi, bästa skådespelare eller skådespelerska alternativt bästa manliga eller kvinnliga biroll.

Goodiebagen kallas i allmänhet för “Everyone Wins” och det får man väl ändå säga är sant med tanke på värdet på den. Redan förra året blev påsen en snackis och då var den ”bara” värd en miljon kronor och innehöll allt från en lyxsemester i Grekland till en toalettborste.

Dubblerat värdet på innehållet i goodiebagen

I år har de snäppt upp kvaliteten på goodiebagen ytterligare och alltså dubblerat värdet på innehållet. Dessutom får inte alla grejerna plats i en påse utan levereras till mottagarna i flera resväskor.

Eftersom Scarlett Johansson är nominerad i två av kategorierna så blir det en goodiebag mindre att dela ut i år. Lash Fary som är grundare till Distinctive assets, företaget som skapar goodiebagen, har sagt till Forbes att de kanske ska höra av sig till henne och se om hon vill donera den.

Annons

Det här innehåller goodiebagen från Oscarsgalan

Det kompletta innehållet i påsen är inte officiellt. Men eftersom det krävs flera resväskor för att leverera allt innehåll kan vi ju tänka oss att den innehåller en del mer skrymmande saker än sakerna på den här urvalslistan:

  • Det dyraste i goodiebagen är en tolv dagar lång kryssning med Scenic Luxury Cruises och är värd cirka 750 000 kronor, men då ingår det förstås en butler.
  • Badbomb med äkta guld och en ametist.
  • Romantisk semester i en fyr på Kanarieöarna som har byggts om till lyxhotell.
  • Ett presentkort på nästan 250 000 kronor för fillers och kemisk peeling hos doktor Konstantin Vasyukevich på Manhattan.
  • Ett års medlemskap hos matchmaking-agenten Drawing down the moon.
  • En sportbehå från Soma.
  • En flaska Próspero tequila som har lanserats tillsammans med sångerskan Rita Ora.
  • En flaska vit absint.

Cannabis i Oscarsgalans goodiebag

Oscarsgalans goodiebag har blivit omskriven de senaste åren, inte bara för det skyhöga värdet, utan också för att den har innehållit cannabisprodukter. Detta år är inget undantag. I presentpåsen ligger både oljor och drycker med cannabis och en guldpläterad e-cigarett.

Nu kan man ju irritera sig på att det är de rika, de som faktiskt har råd att köpa de här grejerna själva, som får dem gratis. Och om det stör dig kan du vara extra irriterad i år eftersom flera av de nominerade i år är i toppen på Hollywoods inkomstlista. Scarlett Johansson som är nominerad två gånger i år är den bäst betalade skådespelerskan enligt Forbes, men även Charlize Theron och Margot Robbie hamnar långt upp på lönelistan.

Foto: TT

Annons