Deckardrottningens storbråk med Sigge Eklund: "Som häxjakten"

05 jun, 2022, 08:00 
AvSimon Holm Stålhand

Sigge Eklund och Camilla Läckbergs bråk fortsätter.

Annons

För en vecka sedan uttalade sig Camilla Läckberg på sin Instagram angående den uppmärksammade rättegången i USA, mellan Johnny Depp och Amber Heard. Sigge Eklund reagerade starkt på uttalandet. I sin podcast, Alex&Sigge, som han driver med adelsmannen, Alex Schulman, så går han till attack mot deckardrottningens uttalande.

– Att uppvigla 300 000 följare baserat på sina egna barnsliga drömmar om Jack Sparrow det är ju svårsmält, säger Sigge Eklund och syftar på den karaktär som Johnny Depp spelar i filmerna ”Pirates of the Caribbean”.

Sigge Eklund ska även ha kommenterat Camilla Läckbergs inlägg men sedan snabbt tagit bort kommentaren. Läckberg hann dock ta en skärmdump.

Sigge Eklund
Sigge Eklund.

”Kan jag bli blockad tack, så att jag slipper läsa den här typen av stenkorkade fördömande av en kvinna du inte vet nånting om?” ska Eklund ha skrivit.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

Camilla Läckberg svarar på kritiken

Nu svarar Läckberg på kritiken med ett nytt inlägg på sin Instagram.

”Kommentaren från Sigge Eklund fick mig att studsa till trots att jag är ganska härdad. Den kändes både personlig och elak”, skriver hon.

Läckberg fortsätter med sitt inlägg och öppnar upp om sina känslor. Hon väntar sig att vara en fortlöpande följetong i mediamännens podcast.

”De gillar mig uppenbarligen inte. De respekterar mig uppenbarligen inte. Varför vet jag inte. Men ja, jag tycker det är extremt obehagligt. De är två mäktiga mediamän, med en rejäl megafon och vill de bedriva krig mot mig har de en rejäl arsenal till sitt förfogande”, skriver Läckberg och fortsätter:

Camilla Läckberg
Camilla Läckberg.

”Jag lär säkert vara en fortlöpande följetong som löjeväckande seriefigur. Det kan jag inte göra något åt. Men det jag kan göra är att tala om att jag blir ledsen. Och att jag tar illa upp. Privat och personligt. Inte som offentlig person. Och det gjorde jag den här gången Sigge”

Annons

"Som häxjakten på Monica Lewinsky"

I ett meddelande till Aftonbladet bekräftar Eklund att han bad Läckberg om att bli blockerad från hennes Instagram.

”Jag bad om att bli blockad eftersom jag vägrar ta del av fler osmakliga spekulationer om Amber Heards mentala hälsa. Att Camilla Läckberg använder sitt inflytande och sin makt åt att ytterligare elda på pöbelns hat mot Heard är faktiskt ofattbart, med tanke på att vi inte vet nånting om vad som har hänt i det där destruktiva förhållandet. Det är min övertygelse att hatkampanjen mot Amber Heard i framtiden kommer att betraktas som en härdsmälta i paritet med häxjakten på Monica Lewinsky 1998”, skriver Eklund till Aftonbladet.

Camilla Läckberg svarade på Sigge Eklunds mejl, återigen via sin Instagram.

”Var är mina spekulationer om hennes mentala hälsa? Aldrig sagt ett ljud om hennes mentala tillstånd, enbart sagt min uppfattning att hon ljuger efter att ha sett hela rättegången. Inte ett ord om hennes mentala hälsa”, skriver Läckberg.

En sak är åtminstone säkert, kändisbråket kommer att fortsätta.

Annons