Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Dejan Kulusevskis ärliga ord om Zlatan Ibrahimovic – sanningen om relationen

Dejan Kulusevskis ärliga ord om Zlatan Ibrahimovic – sanningen om relationen

I kväll möts Sverige och Georgien i VM-kval, och Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Blågult. Nu berättar Dejan Kulusevski om landslagspelarnas verkliga tankar om fotbollslegendaren.

Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger
Slå på ljud

Klockan 18.00 i kväll, den 11 november, är det avspark för Blågults tredje VM-kvalmatch då de möter Georgien. Om de tar hem matchen har vårt landslag en chans att bli gruppetta och direktkvalificerade till slutspelet i Qatar i december nästa år.

Hela svenska folket håller tummarna. Och två viktiga spelare som kan leda laget till vinst är inga mindre än Zlatan Ibrahimovic och Dejan Kulusevski.

Dejan Kulusevski hyllning till Zlatan Ibrahimvoic

Zlatan har varit skadad och därför inte kunnat spela under de två första VM-kvalmatcherna. Men inför de avgörande matcherna mot Georgien och Spanien är fotbollslegenden tillbaka på plan, vilket är en stor pepp för de andra spelarna i laget.

Dejan är 21 år och nästan hälften så gammal som Zlatan. Och för honom har Ibra alltid varit en idol. Under en presskonferens häromdagen berättade han vad Zlatan betytt för honom i fotbollskarriären.

– När vi kollade på tv så var ju Zlatan där. Det hade nog varit ännu svårare om man inte hade någon att se upp till för att komma till den nivån. Men sen såg man Zlatan och han gjorde mål varje match. Det spelade ingen roll att han är svensk, då tänkte man "kanske kan jag också komma dit en dag, om jag jobbar lika hårt". Det han har gjort är det inte bara jag som är tacksam för.

Christine Olsson/TT

Sverige mot Georgien i VM-kval

Inför kommande match har Dejan fått träna med Zlatan, vilket är något han tar stor lärdom av.

– Jag kollar på allt, på plan och utanför plan. Jag kan fråga om allt, om kost, om sömn, jag kan lära mig allting. Kanske inte sömn just nu, men det är fantastiskt att ha en spelare som Zlatan som jag får spendera tid med. Jag lär mig otroligt mycket.

Zlatan 40 år – en av världen bästa fotbollsspelare

Det är inte många fotbollsspelare som håller sig i toppskick så pass länge som Zlatan. I år fyllde han 40 år vilket är betydligt äldre än de flesta andra spelare, dessutom är han en av världens bästa än i dag – och att nå dit är för många en dröm, inklusive Dejan.

– Det är helt otroligt att sitta här 40 år gammal. Det är något helt fantastiskt. Det han har gjort är något som är en dröm för alla spelare tror jag, att spela i den åldern.

Att Zlatan nått så långt som han gjort beror förstås på stenhård träning, och som alla vet är han inte den som ger upp i första taget.

– Om jag kan göra det kan alla andra göra det, säger Zlatan.

– Jag hoppas med hela mitt hjärta att Dejan gör det ännu bättre än mig, och ännu mer.

Foto: TT

LÄS MER: Dokumentet om Zlatan avslöjar – Helena Seger borta ur bilden

LÄS MER: Zlatans liv innan Helena Seger – förlovningen ingen visste om

LÄS MER: Zlatans mångmiljon-present till sig själv på födelsedagen – se bilden här!