Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Deltagarens ilska mot TV4 – efter chockbeskedet i tv: ”Grundlurade oss”

17 apr, 2024, 10:00 
Vendela Lönnqvist
TT, TV4
Nu ger TV4 svar på tal.
Annons

Vad som helst kan hända i "Robinson".

Det fick deltagaren Charlotta Hedlund, 30, känna på efter att hon förlorade duellen mot Zayera Khan, 49.

Anders Lundin ryter ifrån: ”Tråkigt & otrevligt”Brand logo
Anders Lundin ryter ifrån: ”Tråkigt & otrevligt”

Chockbeskedet i "Robinson"

Efter förlusten hade hon siktet inställt på att åka hem – både programledaren Anders Lundin, 65, och produktionen hade ju nämnt att "Gränslandet" hade stängt.

Istället meddelar Anders att det nu står öppet för deltagare som åker ur "Robinson". Men det var inte alls vad Charlotta ville, förklarar hon i en intervju med Aftonbladet.

– När de sa att ”Gränslandet” var stängt så kände jag bara att ”jag har förstört min kropp nog nu” och jag längtade jättemycket hem.

"Nu har de ju lurat oss"

Både motivationen och styrkan i kroppen var borta.

Annons

– När Anders sedan säger att ”vi kör på med ’Gränslandet’” då blev jag så ”vad fan, nu har de ju lurat oss”. Jag trodde att vi skulle få åka hem.

Till tidningen berättar Charlotta att ingen av deltagarna som förlorat sina dueller fick något val att åka hem. Det var "Gränslandet" som gällde, även om hon sa högt till produktionen att hon ville hem till Sverige.

– De sa ju att de hade tagit ned ”Gränslandet”, stängt det, allt var klart. Vi trodde att det var hem som gällde om man åkte ut. De grundlurade oss deluxe, säger Charlotta Hedlund.

TV4:s svar efter kritiken

I en kommentar till Aftonbladet ser både TV4 och programmets exekutiva producent Caroline Norrby annorlunda på saken.

”Alla fyra deltagare som förlorade sin duell accepterade efter förlusten att åka till Gränslandet. Robinson är ett tv-program där det ständigt sker oväntade händelser, vilket deltagarna också är medvetna om när de ställer upp i programmet."

Annons