Dermot Clemengers privata liv utanför Let's Dance – uppbrottet från kärleken Sarah

Dermot Clemengers privata liv utanför Let's Dance

Eero Hannukainen/TT
Dermot Clemenger är tillbaka som jurymedlemmen i glittriga Let's dance. Men bakom den glättiga fasaden finns en lång rad av bakslag, kärlekssorger och ett möte med den döde brodern.
– Allt förändrades på ett ögonblick, har TV4-profilen berättat.
Här är ALLA tävlande kändisar i Let’s dance 2021!
Slå på ljud

Dermot Clemenger, 48, blev efter tio år i "Let's dance"-juryn 2016 petad från programmet.

– De tyckte inte att jag hade haft en så tydlig roll i programmet jämfört med Tony (Irving) och Ann (Wilson), berättade han då för Expressen.

Men nu är det populära irländaren till många tv-tittares glädje tillbaka i programmet. Och han faktiskt tillbaka som singel. I oktober i fjol tog det slut med Sarah Sundqvist, de hade då varit ett par i nio år.

LÄS MER: Upptäckten om Epstein: "Han var besatt av Madeleine"

– I det här stadiet av livet känns det väldigt ovant att vara singel, jag blir ju snart 48 år. Men det känns ändå helt okej och jag är på en bra plats och känner mig också harmonisk, säger Dermot Clemenger till Aftonbladet och fortsätter:

Dermot Clemengers om uppbrottet från kärleken Sarah

– Jag brukar inte prata om mitt privatliv, men jag och Sarah träffades faktiskt redan hösten 2011 så det är tråkigt. Men Sarah är verkligen en toppentjej på alla sätt och vis.

Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving från Let’s Dance är både vänner och kollegor. Foto: IBL-AOP

Men något dejtande är det för tillfället inte tal om för Dermot Clemenger.

– Jag dejtar inte. Det är ju lite svårt under pandemitider, säger han vidare till Aftonbladet.

– Men jag var ihop med mina barns mamma i sexton år och sedan Sarah i nio år. Nu är det bara att försöka landa och jag har inte bråttom att hoppa in i ett nytt förhållande. Det får ta den tid det tar. Men jag känner mig som sagt väldigt harmonisk med var jag befinner mig i livet.

Det är inte första gången Dermot Clemengers förhållanden går i kras. Han driver idag Nerikes Dansinstitut tillsammans med sin ex-fru Diana. Makarna bröt upp 2009, efter nio års äktenskap.

LÄS MER: Charlotte Perrellis lyxhus i Spanien – köpte för 50 miljoner

– Det var helt odramatiskt. Vi driver fortfarande dansstudion ihop och har delad vårdnad om barnen. Vi ses nästan dagligen eftersom barnen ofta är med till dansstudion och dansar själva. Molly (Äldsta dottern) har dessutom börjat tävla, berättar Dermot Clemenger för Hemmets Journal och fortsätter:

– Den första tiden var så klart jobbigast men vi är bra kompisar. Diana är den som känner mig allra bäst. Vi har tillsammans upplevt både framgångar och motgångar. Hon är dessutom den bästa danspartner jag haft och den bästa latindansare Sverige någonsin haft.

Det forna paret träffades 1992 via dansen och såg till att vinna prestigefyllda The British Open Championship tillsammans. Sedan flyttade de till Örebro när Diana blev gravid 2004. Förutom förstfödda Molly är de även föräldrar till Markus (2007), och Maya (2009).

Dermot Clemengers hårda uppväxt

Dermot Clemenger har varit mycket framgångsrik på dansgolvet och vunnit en rad stora troféer. Men under uppväxten var det inte lätt att vara dansare. Hans passion ledde ofta till ren mobbning, både elever och lärare deltog. Skolan drevs av Christian Brothers, ingår i katolska kyrkan, och regimen var stenhård. Aga tillåten. Lärarna kunde slå med läderpiskor med bly inuti för maximal effekt.

–I Irland var vi barn i stort sett klädda likadant året om. När det var kallt kom vi in i klassrummet med iskalla händer och öron. En lärare hade specialiserat sig på att smälla till våra kalla värkande öron med hårda fingerknäppningar. Det gjorde fruktansvärt ont och var ren och skär sadism, säger Dermot Clemenger till Hemmets Journal.

–Vi hade en lärarinna när jag var i 8-9-årsåldern. Vid ett tillfälle kom hon fram med sin tjocka linjal och bad mig sträcka ut händerna. Hon tog sats för att slå och precis i sista ögonblicket drog jag bort händerna. Slaget hamnade på hennes egna lår. Det gjorde henne förstås ursinnig och jag fick smaka på den där linjalen dubbelt upp efter det.

Som tonåring tvingades Dermot Clemenger stålsätta sig för att stå ut med pennalismen.

–Högstadiet är nog den svåraste tid jag upplevt. Jag hade börjat tävla och dansen upptog mer och mer av min tid. "Bögdjävul" skrek de efter mig på skolgården. Jag hade lärt att svara för mig och de tog nog mig för en kaxig typ. Under ytan var jag ledsen, berättar han för Hemmets Journal.

Dermot Clemengers son sjuk i diabetes typ 1

Den kanske jobbigaste händelsen i Dermot Clemengers liv inträffade dock i vuxen ålder. 2018 diagnostiserades då hans elvaårige som Marcus med diabetes typ 1. En sjukdom som obehandlad leder till döden.

LÄS MER: Carina Bergfeldts bild på sonen väcker ilska

– Man tror att man vet vad det är och vad det innebär, men jag insåg hur ignorant jag varit till diabetes. Jag var lite fördomsfull och tänkte att man får det om man inte sköter sin kost och äter för mycket socker, men det är så långt ifrån sanningen man kan komma, berättar "Let's dances"-jurymedlem i Peter Jihdes dokumentär "Leva utan att dö" på TV3.

– Det är lätt att bara se det negativa. Och det är klart att det är supertrist för Marcus, men å andra sidan är jag tacksam att det är en sjukdom som man kan leva ett fullt normalt liv med. Fast det är en dödlig sjukdom om man inte sköter den, så går det att leva normalt.

Dermot Clemenger bröt båda armarna

Under sin flera år långa frånvaro från "Let's dance" har Dermot Clemenger förutom arbetet med sina dansskolor även prövat på en rad andra spännande saker. Bland annat medverkade han 2016 i SVT:s "Stjärnhoppningen", där kända personer skulle lära sig tävla i hästhoppning. Något som slutade riktigt illa för Dermot Clemengers del.

Han föll två gånger om av hästen så illa att båda armarna bröts och behövde gipsas.

– När vi kom till det fasta vattenhindret blev han skiträdd och hoppade två meter i sidled. Det var en sådan kraft att det inte fanns en chans för mig att hänga med, berättade Dermot Clemenger för Expressen.

– Jag är ganska handikappad för tillfället.

En annan skakande upplevelse för Dermot Clemenger var när han deltog i TV4:s "En natt på slottet". Mediet Lena Ranehag tog med en grupp kända svenskar på en nattlig tur som levererade mer än de var beredda på.

Dermot Clemenger fick kontakt med sin döde bror

–Jag ville gärna försöka få kontakt med min bror Paul som dog 1990. Paul var den bror som stod mig närmast, säger Dermot Clemenger allvarligt till Hemmets Journal och fortsätter:

–Jag saknar honom enormt mycket. Med hjälp av Lena fick vi också kontakt. Det var en fantastisk känsla. När vi sedan skulle gå runt i slottet kunde jag förnimma gestalter som jag beskrev för Lena och hon bekräftade att det jag såg var riktigt.

Upplevelsen gjorde att Dermot Clemenger sedan medverkade som medium i "Det okända" på Sjuan:

– Jag har alltid varit världens skeptiker innan. Jag har fått jobba mycket med det här och fått fram ett internt bråk med mig själv, den här logiska delen av hjärnan som ifrågasätter. Men jag är väldigt taggad, väldigt nervös, men det ser jag som bara positivt, säger han till Expressen.

Foto: TT