Det gör Ted Gärdestads barn i dag!

1992 gifte sig Ted för andra gången, med Alexandra Lindholm. Hans barn Sara och Marc var förstås med.

Aftonbladet/TT


Ted Gärdestad är en av Sveriges mest älskade artister genom tiderna, och hans stora låtskatt är ständigt aktuell. Under sitt liv var Ted Gärdestad gift eller sambo fyra gånger, och fick två barn. Så här lever artistens barn i dag!

Sara Zacharias är helt klart den av Ted Gärdestads barn som har tagit mest plats i rampljuset. Sara hade från början inga planer på att gå i pappas fotspår och sjunga, men när hon hittade en låda med låtar som Ted skrivit strax före sin tragiska bortgång ändrade hon sig.

Johan Jeppsson/TT

Hon bestämde hon sig för att spela in dem och göra ett album med hans outgivna låtar 2013. Året därpå hamnade hon också på Svensktoppen med en tolkning av Himlen är oskyldigt blå. I dag jobbar 39-åringen dock som socionom, och har gjort ett aktivt val att inte fortsätta i artistbranschen. Hon bor i Täby norr om Stockholm.

Lillebror Marc Zacharias valde en annan väg i livet. Han blev ultraortodox jude, bytte namn till Moishe Zacharevsky och flyttade till Jerusalem där han skaffade fru och barn och försörjde sig genom att tillverka rituella bönekapslar. Idag har han dock återtagit sitt ursprungliga namn och bor ensam i en 34 kvadratmeter stor lägenhet på Stora Essingen i Stockholm.

Skådespelerskan Ann Zacharias med Sara och Marc, och deras halvsyster Sascha längst bak.

Thomas Engstrm/TT

Marc och Sara har även en halvsyster; Sascha Zacharias, 42. Hon arbetar som skådespelerska och hennes pappa heter Sven-Bertil Taube.