Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Det hände sedan med deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2020

14 apr, 2020, 22:02 
AvMalin Ny
Så gick det med deltagarna från Gift vid första ögonkastet 2020.
Det sista avsnittet av årets säsong av SVT:s succéserie, Gift vid första ögonkastet, har nu sänts och många undrar vad som egentligen har hänt med deltagarna. Vilka har lyckats hålla ihop, vilka har börjat dejta och vilka har gått skilda vägar? Svensk Damtidning har pratat med deltagarna.
Annons

Årets säsong av Gift vid första ögonkastet är nu över och i det sista avsnittet fick vi reda på hur det gick för de sex deltagarna i det kända kärleksprogrammet. Men vad hände egentligen när kamerorna slocknade? Vilka blev kära på riktigt, vilka gjorde slut och vilka har oväntat nog funnit varandra? Vi reder ut hur det har gått för paren!

Maxine och Emil

Maxine och Emil.
Maxine och Emil.

Första paret ut i den sjätte säsongen var Maxine Nordlindh och Emil Nygren. De sågs för första gången vid vigseln, klickade direkt och valde även att fortsätta med varandra efter två veckor. Hur kärlekssagan levde vidare efteråt fick tittarna se först när det allra sista avsnittet sändes.

Maxine Nordlindh, 30 år

Maxine Nordlindh.
Maxine Nordlindh.

Hur har det känts att se sig själv i programmet?

– Jag är nöjd med min medverkan, jag har varit mig själv hela vägen och varit så ärlig som möjligt med mina känslor och tankar. Jag är jätteglad att jag ställde upp. Det har varit en fantastiskt rolig och utvecklande resa. Har lärt mig otroligt mycket om mig själv och vad jag behöver i en relation, säger Maxine.

Annons

“Får mig att känna mig vacker och älskvärd”

Du och Emil fastnade för varandra direkt i programmet, vad gillade du mest med honom?

– Jag fastnade för väldigt många saker. Hans trygghet, stabilitet, humor och vackra ögon bland annat. Han får mig att känna mig vacker och älskvärd.

Är ni fortfarande ett par i dag? 

– Vi är fortfarande gifta och väldigt lyckliga tillsammans, berättar hon.

Släpper egen tv-serie om äktenskap

För den som vill fortsätta följa det lyckliga paret kommer en glädjande nyhet – parets egna serie Gift vid första ögonkastet: Äktenskapet kommer nämligen att börja sändas i maj på SVT.

– Filmteamet har fortsatt följa vår resa tillsammans under några månader. Ni få vara med om ihopflytt, framtidsplaner, ups and downs, och mycket kärlek. Vi har sexologen Kalle Norwald med oss även denna gången som vägleder oss med parterapi. Vi tror att tittarna kommer kunna relatera och förhoppningsvis få hjälp i sina egna relationer genom att titta på programmet, avslöjar Maxine.

Emil Nygren, 34 år

Emil Nygren.
Emil Nygren.

Är du nöjd med din medverkan och hur du har framställts?

– Det kändes lite overkligt när jag först såg mig själv i programmet. Jag har ju en bild av hur jag upplever en viss situation men man sedan ser den “utifrån” så kan den upplevas annorlunda. Det var en spännande insikt, säger han och fortsätter:

Annons

– Jag är mycket nöjd över min medverkan, jag hade utan tvekan gjort om det. Borträknat att jag fått en partner och livskamrat så har det även varit en intensivkurs i självutveckling. Har lärt mig mer om mig själv än jag trodde var möjligt på så här kort tid.

“Hon har en väldigt vacker mun”

Vad var det som gjorde att just ni passade så bra tillsammans redan från början tror du?

– Både jag och min fru, så skönt det känns att äntligen få kalla henne det offentligt, gick in i det här med samma sorts vilja och inställning. Det skulle bara bli bra helt enkelt och då blir det gärna det. Vi är båda av åsikten att om man bestämmer sig för något och sedan gör det så blir det ofta bra. Och det blev det.

Vad fastnade du mest för hos Maxine?

– Det som först fångade min uppmärksamhet hos henne rent fysiskt var hennes mun! Hon har en väldigt vacker mun. Vad som sedan fick mig att falla var hennes sätt att både vara stark och drivande men också våga visa sig sårbar. Ett mycket sexigt drag!

Annons

Hur var det att träffa kärleken i tv?

– Visst är det ett lite märkligt sätt att träffa någon på, men kärleken är rätt märklig, var man än stöter på den tycker jag. Vår resa startade “i ett lab”, och filmades, i övrigt är den enligt mig som vilken kärlekshistoria som helst. I alla fall de som slutar lyckligt.

Elahe och Jacob

Elahe och Jacob.
Elahe och Jacob.

Den andra duon som parades ihop var farmaceuten Elahe Eskandari och företagsledaren Jacob Claesson. I programmet kunde vi se att paret hade en del svårigheter med att få till kärleksgnistan och de valde även att gå skilda vägar efter att ha bott tillsammans. Såhär gick det efter programmet!

Elahe Eskandari, 28 år

Elahe Eskandari.
Elahe Eskandari.

Hur har det varit att se dig själv i programmet? Är du nöjd? 

– Det har varit intressant att få feedback från många och jag känner mig tacksam över alla som stöttat mig men också över att ha skapat diskussioner om hur det kan se ut i samhället idag när man ska hitta relationer. Överlag har majoriteten varit stöttande och fina mot mig. Sen finns det självklart alltid en liten skara  människor som håller fast vid sina förutfattade meningar utan ett öppet sinne för att omvärdera dem, säger hon och fortsätter:

Annons

– Oavsett hur jag har blivit framställd i programmet verkar det som att de endast haft som syfte att förstärka den bild de har av en person de egentligen inte känner. Har man starka åsikter om en person letar man efter bevis för att bekräfta den bilden. Jag rekommenderar inte alla till att söka till programmet, man ska ha rätta intentioner och det är att söka kärlek, inget annat. Sen måste man kunna hantera uppmärksamheten man får.

“Vi krockar personlighetsmässigt”

Hur har det gått för dig och Jacob? Är ni ett par i dag? 

– Nej, och det hade jag på känn under hela programmet. Men jag är väldigt stolt över att ha pushat mig själv till att stanna kvar, ge honom en ärlig chans och lära känna honom samt inte ge upp för lätt trots att jag hela tiden innerst inne visste att det inte skulle hålla mellan oss. Att ge en ärlig chans innebär att man försöker men inte att man går emot sig själv och försätter sig i en position där det till slut känns fel.

Annons

Hur kommer det sig att ni inte höll?

– Vi krockar personlighetsmässigt och är för olika för att det ska funka. Jag är transparent, lättsam, inte så politiskt korrekt, spontan, impulsiv och går mot strömmen och har alltid dragits till en som är rolig och får mig att skratta och som vågar sticka ut utan att vara orolig över hur han uppfattas.

“Har ingen relation”

Hur ser er relation ut i dag och hur ser du på framtiden?

– Vi är vänskapliga men har ingen relation och ser inte heller någon anledning till det. Det är som sagt svårt att bygga någon slags vänskapsrelation när det inte finns så mycket att bygga vidare på. I framtiden skulle jag medverka i en till serie eftersom det var så roligt att träffa nya människor och få reflektera över hur människor ser mig.

Har du lärt dig något under resans gång? 

– Att jag fick så mycket support tillbaka har gjort mig ännu modigare och fått mig att förstå varför jag måste fortsätta vara mig själv och inte låta andra människors åsikter bli min sanning. I efterhand har jag själv haft en del åsikter om hur jag kunde ha hanterat vissa situationer men man lär sig och behöver inte vara för hård mot sig själv heller.

Jacob Claesson, 30 år

Jacob Claesson.
Jacob Claesson.

Är du nöjd med hur du har framställts i programmet?

– Det är klart att när fyra-fem veckors filmande med sex deltagare ska klippas så blir allting väldigt komprimerat. Men detta är något man får räkna med när man ställer upp på en TV-produktion som detta, så jag har inga problem med det. Jag känner mig nöjd med min insats, även om det finns tillfällen där jag önskat att jag fått fått ”komma till tals”, där det kanske verkar som att jag är väldigt tyst eller inte har en tydlig åsikt – när det bara har klippts bort.

Annons

“Jag och Elina har börjat träffats”

Du och Elahe valde ju att inte gå vidare med varandra efter det sista avsnittet, vad var det som gjorde att det inte funkade mellan er?

– Jag tror det är rätt tydligt när man ser på programmet att vi inte är en speciellt bra matchning. Jag menar att vi hade lite olika inställning till vår medverkan i programmet, men i slutändan menar jag att det föll det på att vi var fel redan i matchningen – och då spelar resten och hur mycket man anstränger sig lika stor roll.

Vad har hänt för din del sedan programmet sändes?

– Som man får se i ”Vad hände sen?”-avsnittet så har jag och Elina börjat träffats efter att inspelningarna avslutats. Vi är fortfarande bara vänner, men kommer väldigt bra överens, och är lika på många sätt – vi får se om det skulle kunna bli någonting mer i framtiden!

“Är fortfarande singel”

Hur ser du på framtiden?

– Jag är ju fortfarande singel, och jag hoppas så klart på att hitta den rätta tids nog. Men oavsett om det kommer snart eller senare så är jag väldigt glad över mitt deltagande i programmet – jag känner att jag har lärt mig en hel del om mig själv och hur jag fungerar i olika situationer, vilket har varit väldigt givande!

Albin och Elina

Elina och Albin.
Elina och Albin.

Informatören Albin Ringstad och HR-specialisten och mångsysslaren Elina Raeder var det tredje paret att bli ihopparade. Även de hade en del problem med att nå fram till varandra under programmets gång. Såhär gick det efter programmet!

Albin Ringstad, 29 år

Albin Ringstad.
Albin Ringstad.

Hur var det att vara med i Gift vid första ögonkastet?

– Det var fantastiskt spännande att vara med i programmet, det är så mycket mer än bara det man ser på TV. Jag har gjort en själslig resa där jag lärt mig fruktansvärt mycket om mig själv som jag tar med mig in i framtiden. Jag har kommit närmare mina känslor och har lättare att sätta ord på dem, och det är härligt och något jag använder mig av dagligen. Jag är väldigt tacksam för den möjligheten!

Annons

“Finns många anledningar till att relationer inte håller”

Du och Elina sade nej till varandra efter fyra veckor, har det förändrats? 

– Jag och Elina är inte ett par idag, och det är ju så det blir ibland. Även om vi är lika på vissa plan är vi för olika på andra. Det finns många anledningar till att relationer inte håller, och vi var helt enkelt inte rätt för varandra. Jag låter alla som har tittat spekulera i varför det blev som det blev.

Vad har ni för relation i dag? 

– Vår relation är vänskaplig. Vi delar ett fantastiskt äventyr tillsammans, och jag hoppas att vi båda kan se tillbaks på den tiden med glädje.

“Nu ska jag hitta min perfekta match”

Hur ser du på framtiden? 

– Jag ser oerhört ljust på framtiden! Det är mycket som har hänt sen programmet spelades in. Jag har flyttat, skaffat ett nytt jobb och mycket annat. Nu tar jag med mig allt jag lärt mig om mig själv in i nya relationer, och det har varit oerhört spännande. Det är nu jag ska hitta min perfekta match!

Annons

Har många beundrare hört av sig efter programmet? 

– Jo, det har varit en del som hört av sig och det är såklart smickrande. Kul att programmet engagerar!

Elina Raeder, 33 år

Elina Raeder.
Elina Raeder.

Är du nöjd med hur du har framställts i programmet? 

– Vi är tre par med sammanlagt sex individer som filmas konstant under fyra veckor och alla detta ska kokas ner till åtta gånger 45 minuter avsnitt. Med det som bakgrund är det inte konstigt att tittarna endast får se en bråkdel av allt det som filmas. Vi får inte heller glömma att det här, utöver experimentet i sig, även är ett underhållningsprogram och att klippningen sker utefter den premissen. När jag ser alla avsnitten efter varandra tycker jag ändå att det blir en rättvis bild av historien som den utspelade sig, även om det såklart sker i en väldigt selektiv form.

Annons

“En av de sämre matchningarna”

Du och Albin valde ju att inte gå vidare med varandra efter det sista avsnittet, vad var det som gjorde att det inte funkade mellan er? 

– Jag och Albin, är i min mening, en av de sämre matchningarna, som bygger på att vi förväntas ändra våra personligheter i riktningar som jag tror ingen av oss är bekväma med, även om vi ändå har väldigt många gemensamma grundvärderingar. Jag upplever att vi inte pratar samma språk och då är det svårt att bygga något som blir bra för båda.

Vad har hänt för din del sedan programmet sändes?

– Ja, det har hänt en hel del det här halvåret! Men det mest anmärkningsvärda är väl att jag och Jacob har setts lite privat och hittat varandra. Som vi säger i programmet började det hela som ett skämt, men att vi skulle ses och äta middag ihop innan jul och prata lite minnen och erfarenheter för vi upplevde att vi kunde se likheter i våra respektive upplevelser. Att vi sen under den middagen kände att vi tyckte om varandra mer och trivdes bättre i varandras sällskap än någon av oss trott från början var något som förvånade oss båda två.

Annons

“Tycker väldigt mycket om Jacob”

Hur ser du på framtiden?

– Jag tycker väldigt mycket om Jacob och det är möjligt att det skulle kunna bli något mer än vänskap mellan oss i framtiden, jag vill inte stänga den dörren. Jag har svårt att hitta män som jag tycker om så pass mycket, finner attraktiva och framför allt som jag också tycker om mig själv tillsammans med, så där är han definitivt speciell. Men som läget är just nu blir det väldigt svårt att starta upp ett förhållande mellan oss när man inte ens vet när man skulle kunna ses nästa gång. Men vi tar det som det kommer helt enkelt, på våra egna villkor.

Foto: SVT

Annons