Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Det har Agnetha Fältskog gjort med sitt utseende – känns inte igen på stan

25 okt, 2023, 06:30 

Agnetha Fältskog berättar nu själv om förändringen.

Annons

Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Benny Andersson och Anni-Frid "Frida" Lyngstad kunde aldrig ana vilken framgångssaga det skulle bli när ABBA-äventyret begav sig en gång i tiden.

Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottetBrand logo
Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottet

När de på 70-talet klev upp på Eurovisionen scenen i brittiska Brighton och framförde låten ”Waterloo” skulle allt förändras. De blev älskade av en hel värld och fick en stjärnstatus som gör sig påmind än i dag.

Men för Agnethas del har kändisskapet aldrig varit en morot i livet. Hon har snarare tyckt att det varit en nackdel att bli igenkänd och när ABBA splittrades valde hon att leva ett liv utanför rampljuset.

Annons
ABBA
ABBA.

Agnetha Fältskogs jobbiga tid

Faktum är att hon i perioder kunde tycka att den stjärnstatus som hörde till ABBA blev obehaglig. Med tiden drabbades hon av scenskräck, något hon berättar mer om i självbiografin ”Abba: hela historien”.

”Jag drömde att fansen skulle få tag på mig och aldrig släppa mig fri eller att jag krossades av dem. Jag var rädd för dem”.

Nyligen gjorde dock Agnetha comeback i musikens värld. Den här gången med soloalbumet A+, en omarbetad version av hennes hyllade soloalbum A från 2013.

Annons
Agnetha Fältskog
I dag är det inte lika många som känner igen Agnetha Fältskog.

Därför känner ingen igen Agnetha

Men att uppnå samma stjärnstatus som med ABBA räknar hon inte med – och det är också något hon välkomnar. Agnetha är som sagt en person som gillar att hålla en låg profil.

I en intervju med The Guardian berättar Agnetha att hon inte blir lika igenkänd längre och att det nästan aldrig kommer fram folk på stan för att hälsa på henne.

– Om jag har på mig mycket smink eller är väldigt finklädd är det fler som känner igen mig, men till vardags är det inte så farligt, säger hon till tidningen.

Foto: TT

Annons