Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Det krävs för att Leif GW Persson ska lämna Nyhetsmorgon: ”Helt jävla obegriplig”

07 sep, 2023, 05:00 

För Svensk Damtidning berättar Leif GW Persson om sin framtid på TV4.

Annons

Varje vecka sitter han där och bidrar med sin kunskap om krimfall. Leif GW Persson har med åren blivit ett uppskattat inslag i Nyhetsmorgon och tittarna tycks inte få nog av hans djuplodande analyser.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Frågan är bara hur framtiden på Nyhetsmorgon ser ut. TV4 kommer att genomföra ett kraftigt sparpaket och flera anställda kommer att bli av med sina jobb, vilket så klart påverkar programmet.

– Det drabbar hela TV-huset och jag känner med de kollegor som berörs direkt givetvis, och på så sätt drabbar de oss alla. Men Nyhetsmorgon kämpar på, det går väldigt bra för oss, säger TV4-profilen Jenny Alversjö till Hänt.

Annons
Jenny Alversjö
Jenny Alversjö tycker förändringarna på TV4 är tråkiga.

Leif GW Persson om framtiden på TV4

Om Leif GW Persson är en av personerna som drabbas av det stora sparpaketet återstår att se. Kriminalprofessorn själv är däremot inte speciellt orolig att han ska bli av med jobbet i TV4.

– Du menar om jag kommer få sparken? Hahaha, det vet jag faktiskt inte, den frågan ska nog ställas till TV4. Jag vet att jag är den på fyran som har högst tittarsiffror. Visst, vill de spara in rejält så.

– Jag har inte en susning om vad som händer, men jag är 78 bast och det kommer inte som något dråpslag i så fall, säger Leif GW Persson till Svensk Damtidning.

Annons
Leif GW Persson
Leif GW Persson är inte orolig för att han kommer få sparken.

Då lämnar han Nyhetsmorgon

Leif GW Persson kommer med ett lugnande besked: han tror att det ska mycket till för att han ska lämna Nyhetsmorgon och att det kommer dröja innan han inte längre är en del av programmet.

– Jag får för mig att de tänker behålla mig tills jag blir helt jävla obegriplig. Då åker jag ut naturligtvis – och det på goda grunder, säger han och berättar att han trivs väldigt bra med sin roll.

– Man måste ha något att göra. Jag vill ha lagom mycket att göra och det här på fyran är lagom för mig och jag får prata om saker jag är svårt förtjust i. Men får jag sparken får jag väl hitta andra lösningar. Kanske speeda upp mitt bokskrivande, eller sola magen och hålla på med trädgårdsskötsel.

Leif GW Persson
Leif GW Persson.

Foto: TT

Annons