Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Det sa Olivia till Katia efter enorma sveket i Förrädarna: "Totalt förstörd"

21 okt, 2023, 22:00 
Vendela Lönnqvist
Katia Mosally vann "Förrädarna".
Katia Mosally vann "Förrädarna".

Katia Mosally stod som ensam vinnare i "Förrädarna" – men det kom med ett pris.

Annons
Pär Lernström om framtiden för Idol – då lägger han avBrand logo
Pär Lernström om framtiden för Idol – då lägger han av

Under lördagen avgjordes den spännande finalen i TV4:s succéprogram "Förrädarna".

Det gick "Förrädarna" ut på

Ett stort gäng svenska kändisar begav sig till Häringe slott utanför Stockholm för att, under ledning av Dragomir Mrsic, lyckas lista ut vilka som är förrädare och vilka som är trogna.

Tre valdes i första avsnittet ut till förrädare, och varje natt skedde ett "mord" där en trogen tvingades lämna slottet.

Det gällde sedan för förrädarna att hålla sig under radarn och undvika att bli utpekad och till slut utröstad – för chansen att vinna prispotten.

Lasse Berghagens känslosamma uppträdande – tokhyllas i TV4Brand logo
Lasse Berghagens känslosamma uppträdande – tokhyllas i TV4

Hon vann "Förrädarna"

Det var ingen mindre än den internationella marknadsföraren, juristen och Idols jury-medlem Katia Mosally som stod som ensam vinnare – hon var också den enda förrädaren som hade lyckats hålla sig kvar med bravur.

Annons

Det var nämligen ingen spelare som riktade sina misstankar mot Katia någon gång under spelet. Men hur kom det sig att just hon blev utvald till förrädare?

– Det var produktionen som valde vilka de ville ha. De valde mig för att de trodde att jag var street smart. Det enda jag fick höra var att jag var den första de valde till förrädare, berättar Katia under en livechatt på Aftonbladet.

Så var det att spela förrädare

Inspelningen pågick i nio dagar, men Katia påstår att det kändes som att de befann sig på slottet i flera månader eftersom hjärnan konstant gick på högvarv.

– Jätte jättejobbigt, mentalt och känslomässigt dränerande. Jag har haft ångest hela sommaren. Jag behövde va den motsatta versionen av den jag är, vilket var jättejobbigt.

Sorgen efter vinsten: "Gick emot hela min natur"

Katia sedan stod som ensam vinnare i slutet, men det kom med ett pris.

Annons

Hon hade nämligen blivit nära vän med Olivia Karlsson, tullinspektör i tv-programmet "Gränsbevakarna". Att svika en så nära vän menar Katia var det absolut tuffaste.

– I dag var första gången det slog mig att jag får vara glad. Det här tog på mig mycket hårdare än nån kan förstå. Det gick emot hela min natur. Jag var totalt förstörd direkt efter, förklarar hon i chatten.

Det sa Olivia till Katia efter programmets slut

När Katia fick frågan om vad hon ska göra med vinstpengarna, berättar hon att en del ska gå till hennes föräldrar men en summa vill hon också dela med Olivia.

En person frågar också vad Olivia sa till henne efter inspelningen var över.

– Vi satt uppe till 04 och pratade ut. berätta allt och gav kontext. Hon sa att jag var som en trogen förrädare till mig, berättar Katia.

Vinstpengarna var inte det enda jurymedlemmen kunde ta med sig från slottet – utan även en hel del lärdomar.

– Jättemycket, vissa mörka saker men också hur viktigt lojalitet är för mig. Och hur hårt det tog emot att gå emot den värderingen.

Annons