Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Detta hände egentligen bakom kulisserna – minuter innan David Ritschards kollaps

24 aug, 2023, 18:30 

Nu berättar Jessica Wahlgren vad som hände bakom kulisserna innan David Ritschards kollaps i Allsång på Skansen.

Annons

Pernilla Wahlgren var redo att runda av allsångssommaren med vild dans, glädje och sång. Men avslutningen kom att kantas av en tråkig händelse, när countryartisten David Ritschard plötsligt kollapsade på scen.

Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren!Brand logo
Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren!

Strax innan hade han framfört låten Duplantis blues. Så långt rådde inga konstigheter, men i intervjun med Pernilla som följde stod det klart att artisten inte var sig lik och såg vinglig ut.

Några sekunder senare, när han tillsammans med publiken skulle riva av den odödliga klassikern "Jag hade en gång en båt", föll han ihop på scen inför en chockad publik och programledare.

Annons
David Ritschard och Pernilla Wahlgren i Allsång på Skansen
David Ritschard och Pernilla Wahlgren i Allsång på Skansen.

SVT:s svar efter David Ritschards kollaps

Pernilla försökte till en början avbryta allsången, men ”Jag hade en gång en båt” lät sig inte stillas och trots de otäcka och dramatiska bilderna fortsatte livesändningen att rulla.

Efteråt sändningen kom SVT med beskedet att David Ritschard mådde bra, trots de fruktansvärda scenerna, och berättade för tittarna att faktiskt ”allt kan hända i direktsändning”.

– Det viktigaste för oss just nu är att han mår bra. Mer kan vi inte uttala oss om i dagsläget. Allt kan hända i direktsändning och vi försökte hantera det på bästa sätt. Vi förstod snabbt att det inte var livshotande, sa SVT:s exekutiva producent Haida Jamshidi till Expressen.

Annons
David Ritschard och Pernilla Wahlgren i Allsång på Skansen
David Ritschard kollapsade på scen inför en chockad Pernilla Wahlgren.

Sanningen om händelsen bakom kulisserna

Pernilla Wahlgrens make up-artist, Jessica Wahlgren Norman, hade bara minuter innan kollapsen stått och pratat med David Ritschard bakom kulisserna. Då verkade han må hur bra som helst.

– Han var absolut inte påverkad, utan han var lite nervös och han har ju tidigare pratat om sin scenskräck och varit öppen om den, säger Jessica Wahlgren i podcasten ”Jessica & Hanna – Å andra sidan” och berättar hur det gick till när David bars ut från scen.

Annons

– Det som händer då bakom scen, jag måste ge hela produktionen en stor eloge för det var noll hysteri, alla bara ”vad säger vi till Pernilla? Vad gör vi nu?” Sjukvård är på plats efter en sekund på scenen och de klipper ut honom ur bild, för hans skull så klart.

Jessica Wahlgren
Jessica Wahlgren såg allt bakom kulisserna.

Foto: TT

Annons