Dödsfallet som skakar ABBA – sångerskan död

20 jan, 2022, 12:01 
AvIndra Nordemar

Schlagerstjärnan Liza Öhman är död, 70 år gammal.

Annons
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2021
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2021

Den svenska sångerskan Liza Öhman är död. I mitten av januari tog hon sitt sista andetag kort efter sin 70-årsdag.

Hon har turnerat med Abba och gjorde sitt stora genombrott med låten "Hit men inte längre", som än i dag är en stor favorit inom schlagerkategorin.

– Hon var mycket mer än en doa-tjej, hon var en musikant, en av de mest kompetenta jag har jobbat med, säger kollegan och vännen Örjan Englund till Aftonbladet.

Liza Öhmans framgångsrika karriär med Abba

Liza Öhman hade en nära relation till supergruppen Abba. 1980 turnerade hon med bandet som körsångare med bland annat Tomas Ledin.

Samma år gjorde hon sin solodebut och kom på en tredje plats i Melodifestivalen. Tomas Ledin kammade hem första plats och dagen efter begav de sig båda till Japan för att avsluta Abbas världsturné.

Annons

Artisten Liza Öhmans död – 70 år gammal

Hon har vunnit Rockbjörnen i kategorin bästa kvinnliga artist och haft stora roller på teaterscenen, bland annat som Simbas mamma i Lejonkungen.

Liza Öhman har också arbetat med andra stora namn som Björn Skifs, Harpo, Ted Gärdestad och Carola.

Nu sörjer hennes vänner och kollegor sångerskan.

– Vi pratades vid strax före jul, hon fyllde ju år på julafton. Vi hade ett musikprojekt på 70-talet som hette Zandra, med Z, och hon var väldigt glad för att låtarna kom ut på Spotify förra året. Hon gör en låt där som heter "Älska dig" som är så jäkla bra, säger Örjan Englund till Aftonbladet.

Liza Öhman blev 70 år gammal.

Liza Öhman och Björn Ulvaeus på turné med Abba.

Foto: TT

Annons