Doktor Mikael försvinner från rutan – lämnar jobbet i Nyhetsmorgon

19 jun, 2022, 19:06 
AvIndra Nordemar
Nu lämnar Doktor Mikael husläkare–jobbet i TV4:s Nyhetsmorgon.
Annons
6 saker du inte visste om Mikael "Soldoktorn" Sandström!
6 saker du inte visste om Mikael "Soldoktorn" Sandström!

I 35 år arbetade Mikael "Soldoktorn" Sandström som överläkare inom intensivvård, men för att par år sedan tog han det stora beslutet att säga upp sig.

– Jag har gått cirka 2 500 jourer, vilket motsvarar ytterligare nästan sju år av oavbrutet arbete. Så jag kan det där hyfsat bra. När jag dessutom nu har mer mediala möjligheter att nå ut med medicinska förklaringar vill jag gärna göra detta, sa han då till Hänt.

Ja, Mikael har ju fortsatt att bidra med sina kunskaper i TV4 där han varit kanalens husläkare i över tio år. Men nu bekräftar Nyhetsmorgon-profilen Soraya Lavasani att Doktor Mikael gör sitt sista inslag på tisdagen.

Mikael Sandströms oväntade framtidsplaner

Mikael har flera planer inför framtiden. Bland annat en stand up-show där tanken är att han ska prata om saker han varit med om i sitt yrke. Idén kom han på innan pandemin slog till och fick därför lägga föreställningsplanerna på is.

Annons

Tills dess har showen fått ta ny form – och stand up har blivit till bok.

– Den handlar om medicinska specialfall. Några roliga, några spännande, några sorgliga, donationer och liv som jag ångrar att jag räddade. Det kan man faktiskt göra, har han berättat för Hänt.

Boken är inte helt klar ännu men tanken är att Mikael ska jobba på den under sommaren på sitt lantställe.

– Den är grovrskriven. Nu ska den redigeras med kapitel och ordning och så. Gissningsvis blir den klar i mars nästa år ungefär.

Doktor Mikaels sista inslag i Nyhetsmorgon

Doktor Mikael gör ju som ovan sagt sitt sista inslag i Nyhetsmorgon – för säsongen. Ja, alla Soldoktorn-fans kan pusta ut. Det är nämligen hans tur att ta lite välförtjänt semester, men han återvänder självfallet till hösten!

Däremot kommer Mikael inte kunna umgås särskilt mycket med sin älskade Lotta Engberg. Hon kommer nämligen ha fullt upp med Lotta på Liseberg som i år har förlängts till hela tio veckor.

Annons

Som tur är kan ju Mikael sysselsätta sig med sin bok. Och när Lotta kliver av scenen i augusti har paret bestämt att de ska ge sig i väg.

– Då ska vi nog hitta på någonting. Vi har en gemensam förälskelse i golfen, så vi ska försöka komma i väg och spela golf i september. Då behöver man ju inte åka i väg, det kanske blir en svensk golfsemester! Man kan hyra en husbil. Jag vet inte, på något vis ska vi ägna oss åt golf och varandra, säger Lotta till Svensk Dam.

Foto: TT

Annons