Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Doktor Mikael Sandströms ord efter Nyhetsmorgon-tittarnas kritik

24 okt, 2019, 10:24 
Av
TV4-tittarna har tidigare kritiserat Mikael Sandströms uttalanden.
Nu förklarar läkaren sin roll i Nyhetsmorgon.
– Jag forskar ju inte själv – utan läser vad andra forskare skriver, säger han.
Annons

Tv-doktorn Mikael Sandström, 61, är en återkommande gäst i Nyhetsmorgon på TV4. För en del tittare är han mer känd som ”Soldoktorn” och är med i programmet för att svara på frågor om diverse sjukdomar och åkommor.

Senast i tisdags var doktor Mikael med i morgonshowen för att prata om bröstcancer. Han hade då sällskap av programledarna Jesper Börjesson, 48, och Soraya Lavasani, 37.

I somras riktades en hel del kritik mot Mikael Sandström efter ett inslag om den neurologiska sjukdomen Multipel Skleros, även kallad MS. Tittarna ansåg då att tv-doktorn inte var tillräckligt kunnig inom området och att TV4 istället borde ha tagit dit en speciallist.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

”Inget illa ment mot Mikael, och jag vet inte vilken specialitet han jobbar inom, men hade det inte varit lite mer trovärdigt att ta dit en specialist inom varje område istället..?”, skrev en tittare i en kommentar vid tillfället.

”Han är inte Neurolog och det märks! För så mycket som han sa stämmer inte”, skrev en annan.

Annons

Doktor Mikael Sandström om sin roll i Nyhetsmorgon

Efter att ha fått liknande kritik från tittarna vid ett flertal tillfällen väljer Mikael Sandström nu att förtydliga sin roll i Nyhetsmorgon på programmets Instagram-konto.

– Många undrar vad jag gör här. Varför har man inte en specialist, nu när vi pratar om så allvarliga saker som bröstcancer?, säger Mikael i videon och fortsätter sedan:

– Jag forskar ju inte själv – utan läser vad andra forskare skriver. Min roll i det här är att försöka förklara. Så det är det jag försöker göra, så mycket som möjligt.

I kommentarsfältet är det flera Nyhetsmorgon-tittare som skickar hälsningar till doktor Mikael Sandström.

”Du är bäst Doktor Mikael”, skriver en person i en kommentar.

”Det är alltid trevligt att lyssna på dig. Du är en bra pedagog och dina svar är alltid tydliga”, skriver en annan.

FOTO: TV4

Annons