Doktor Mikaels familjeavslöjande i direktsändning – glädjande beskedet!

01 feb, 2022, 08:15 
Lotta Engberg och Mikael Sandström hemma i villan i Mölnlycke. Foto: Thomas Johansson2021-07-09(c) JOHANSSON THOMAS / Aftonbladet / TT* * * EXPRESSEN OUT * * *AFTONBLADET / 3670

Doktor Mikael deltog utan Lotta i Nyhetsmorgon – och avslöjade en glädjande nyhet om sin familj.

Annons
3 kungliga snackisar vecka 4!
3 kungliga snackisar vecka 4!

Mikael ”Soldoktorn” Sandström har haft en händelserik tid på senaste. Från att ha gjort ett och samma gig i många år som hälsoexpert i SVT:s Fråga doktorn har han nu gått vidare för nya uppdrag, och på det privata har allt kastats om.

Det som började med en fräck liten invit i en Aftonbladet-intervju har utvecklats till ett seriöst och kärleksfullt förhållande mellan doktor Mikael och den folkkära artisten och programledaren Lotta Engberg.

Förra året tog Mikael sitt pick och pack och flyttade från huset i Västmanland för att bli sambo med sin nya kärlek, och de har tagit med sina följare i processen på sociala medier.

Men då och då återgår Mikael till det han först blev känd för, att prata om hälsa och sjukdomar i tv.

Annons

Under tisdagsmorgonen var han på plats i Nyhetsmorgon i TV4 för att prata om benskörhet, eller osteoporos som det heter på fackspråk. Då passade han på att avslöja hur hans 93-åriga mamma gör för att skydda sig från sjukdomen. En av de viktigaste faktorerna för ett friskt skelett är nämligen d-vitamin, något man kan ta till sig genom att vara i solen.

– Min mamma sitter lite på balkongen varje dag och har aldrig haft ett fall, säger han.

Doktor Mikael kommer även med en varning till tittarna.

– Det läskiga med sjukdomen är att den inte märks om man inte skadar sig, säger Mikael.

Annons