Doktor Mikaels förflutna med Tilde de Paula – händelsen som tv-tittarna inte fick se

Doktor Mikaels förflutna med Tilde de Paula Eby

Mikael Sandström har precis spelat in det nya överlevnadsprogrammet The Island. Dessutom firar han 10 år som medicinsk expert i Nyhetsmorgon med att minnas tillbaka på en alldeles speciell händelse med programledaren Tilde de Paula Eby.

Slå på ljud

Doktor Mikael Sandström, känd för din medicinska kunskaper i Nyhetsmorgon, är en av deltagarna i överlevnadsprogrammet ”The Island” och för Aftonbladet berättar han om upplevelsen – som inte var någon dans på rosor.

Mikael Sandström har precis spelat i överlevnadsprogrammet The Island

– Det var oerhört hårt. Jag har varit med i ”Robinson”, men det var ingenting i jämförelse. Här var det en morakniv och en machete och så klev man av i ett träsk från båten, säger Mikael i intervjun.

Dessutom kommenterar Mikael det faktum att han firar 10 år som Nyhetsmorgons "husdoktor" och berättar om händelsen som gjorde att han blev "Soldoktorn" med hela svenska folket.

Händelsen med Tilde de Paula i tv-rutan

– Det var när jag var så brun första gången och satt i studion med Peter Jihde och Tilde de Paula Eby. Det var en barista där som pratade om kaffebönor. Då sa de ”apropå rostat, Mikael…” och så gick klippet över till mig. Det blev roligt och jag skrattade. Sedan fick jag höra att det hade kommit hundratals mejl om att en läkare inte ska sola sådär. Jag var beredd att sluta där och då. Om mitt beteende skulle drabba Peter och Tilde ville jag inte vara med, och det sa jag till dem.

Men Peter och Tilde stöttade Mikael och sa att det stod vid hans sida genom hela kritikerstormen och i dag har hon blivit vän med smeknamnet.

Mikael Sandström blev Soldoktorn i TV4

Doktor Mikael Sandströms solbränna i TV4 rörde upp känslor.

– Jag uppfattar det inte som ett skällsord, det känns mer som ett vänligt epitet. Det hade kunnat vara värre.

Foto: TT