Doktor Mikaels besked om tiden i Nyhetsmorgon – bekräftar misstankarna

11 okt, 2022, 12:00 

Nu berättar han.

Annons

Doktor Mikael, Soldoktorn, eller Mikael Sandström som han ju faktiskt heter, är kanske Sveriges mest välkända doktor. Karriärren har gått spikrakt uppåt, och nu har han sedan en tid tillbaka succé som Nyhetsmorgons egna doktor.

Men nu ändras ju Nyhetsmorgon en del, och vad händer egentligen då med Mikaels omåttligt populära inslag?

Orden om ersättaren

Flera har säkerligen ryckt på ögonbrynen och undrar vart Mikael håller hus, för han har nämligen fått sällskap av en annan tv-doktor.

Det är Marcus Olausson som annars oftast är där i egenskap av "Sommardoktor" när Mikael är på semester som gör fler och fler framträdanden.

Inga små skor att fylla, men vad tycker Mikael egentligen om sin ersättare? Det visar sig att han tycker att Marcus sköter sig bra.

– Allt han säger är ju adekvat… Så det finns ju inga medicinska fel på något vis. Jag tycker det är rätt skönt, man måste ha lite avbrott. Det blir ju många av de här sommaråkommorna som kommer tillbaka med maneter och skrubbsår och allergier och sådär, sa Mikael till Hänt.

En solbränd sommardoktor.

Orden om framtiden

Nu har ju Nyhetsmorgon blivit längre, och står inför en rad förändringar. De själva kallar det för Nyhetsmorgon 2.0 – och förutom att det blivit två timmar längre på vardagar kastas det om lite ytterligare.

Annons

Frågan är ju då: vad händer egentligen med Doktor Mikael?

I ett sms till Hänt ger han ett framtidsbesked, om som man gissat blir han kvar! Det finns ju ingen anledning att ta bort en sådan framgångssaga från rutan, tvärtom. Mikael avslöjar att han snarare får ännu mer tid i rutan!

”Visst är det spännande med utvidgningen av Nyhetsmorgon. Jag kommer att få mer tv-tid för mina inslag. Vi kommer att använda delar av denna till att presentera riktiga case , alltså konkreta patientfall med en patient närvarande så mycket det går”, skriver Mikael och fortsätter:

”Dessutom blir ”frågeslotten ” längre. Vi har ju inga möjligheter att hinna med alla frågor, det är ju många hundra varje tisdag, men fler svar till tittarna skall det bli.

Foto: TT/TV4

Annons