Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dokumentet avslöjar: SVT:s framtidsbesked om På Spåret – efter 35 år

24 nov, 2022, 11:00 
AvIbraheem Alsalman

Nu bekräftar SVT framtiden för succéprogrammet "På Spåret".

Annons
5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

Förra året var spänningen olidligt men till slut vann radioprofilen Cecilia Düringer, 42 och komikern och krönikören Jonatan Unge, 43. Bland de som deltog fanns många folkkära och populära profiler så som Carina Bergfeldt, Marcus Oscarsson, Hanna Hellquist och Cecilia Düringer.

Nu har en ny säsong kickat i gång och det är som vanligt Kristian Luuk och Fredrik Lindström som ställer de svåra frågorna.

Tävlingen delas upp i tre grupper, och varje grupp har ett eget husband. Bland alla deltagare finner vi Ina Lundström och Hanna Hellquist, Hasse Aro och Camilla Läckberg och Jason Diakité och Marcus Samuelsson.

Luuk och Lindström har lett programmet i hela 15 år, och inför den här säsongen sa Luuk att han börjar se slutet. Nästa säsong kan mycket väl bli hans sista.

Annons

– Ingenting är klart än, men något år till tänker jag att jag är med i alla fall. Men sedan är det nog dags att jag och Fredrik byts ut, för allas bästa.

Dokumentet avslöjar: SVT:s framtidsbesked om På Spåret – efter 35 år

TT: Men det kommer ju att bli nationell kris när ni slutar?

– Som i så fall kommer hålla i sig ett par veckor. Så var det när vi tog över, då var det helsidor om hur katastrofala vi var. Vi fick en hel del handskrivna hatbrev, men redan efter några veckor kom det ett brev där det stod: ”Det här är mitt andra brev och jag ber om ursäkt för det första, ni är ju riktigt bra!”.

Och det är mycket som händer i SVT:s succéprogram som har miljontals tittare varje fredag.

För nu står det klart att det blir en säsong även kommande vintern. Det bekräftas av SVT själva som lag ut en jobbannons där de söker en ny researcher.

"Nu söker vi dig somdelar vår passionför folkbildning, frågesport och faktakoll. Att ta fram underhållande frågorpå precis rätt svårighetsnivå är etthantverk som kräver både noggrannhet och erfarenhet", skriver SVT i jobbannonsen.

"Ettomväxlandejobb som ständigt förnyas tillsammans medkreativakollegor som strävar efter attnå alla i Sverige med underhållande och folkbildande programinnehåll", fortsätter man.

Visst låter det som ett drömjobb? Det är bara att söka och se fram emot en riktigt svår utmaning.

Annons