Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Doldisen Sophie Stenbeck kliver fram i rampljuset

15 jan, 2010, 09:37 
Agneta Nisbeth
Annons

Cristina och Sophie Stenbeck (till höger) på väg till ett möte 2004.
Cristina och Sophie Stenbeck (till höger) på väg till ett möte 2004.

Cristina Stenbeck har vi rätt bra koll på, trots hennes mediaskygghet. Och Hugo Stenbeck har under hösten valsat runt i spalterna efter ett urartat krogbråk. Men nu är det Sophie Stenbeck som kliver fram i rampljuset. I en stor intervju med Dagens Industri avslöjar arvtagerskan hur hon lever sitt liv – med fullt fokus på välgörenhet.

Sophie bor och arbetar i Los Angeles där hon driver välgörenhetsstiftelsen Remedee som arbetar med barn och ungdomar. Sophie är också ordförande i Hugo Stenbecks stiftelse och verkar inom Kinnevikkoncernen där hon arbetar med att undersöka hur företaget kan utveckla sitt samhällsansvar. Som om inte det vore nog sitter hon också i styrelsen för drottning Silvias Childhood Foundation.

Annons

– Det är en fantastisk verksamhet som stärker mina band till Sverige. Det var min far som gjorde att jag blev engagerad i Childhood för tolv år sedan. Jag tycker att Childhood är ett bra exempel på ett nytt socialt entreprenörskap som tänker i nya banor. Drottning Silvia gör ett fantastiskt arbete och det är kul att vara med där.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Har ett stort hjärta

Syskonen Cristina, Hugo, Sophie och Max är barn till legendariske Jan Stenbeck och hans hustru Merrill. I syskonskaran finns också en liten pojke som Jan fick i ett förhållande med en kvinna i Stockholm. Jan gick bort 2002 och bara tre år senare rycktes även Merrill bort alltför tidigt.

Cristina är den som fått axla ansvaret för familjens bolag. Sophie är visserligen engagerad i vad som händer i företaget, men det är inte hennes passion. Det är att arbeta för människors drägligare villkor Sophie vill göra. Och förklaringen till det är väldigt enkel.

– Jag har ett riktigt stort hjärta. Det är det här som jag verkligen bryr mig om, jag gör det inte av några andra skäl.

Av Camilla Spjuth Palve

Foto: IBL

Annons