Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dominika Peczynskis dilemma med Anders Borg

28 mar, 2020, 09:00 
Ellen Myrgård Lindén
Anders Borgs och Dominika Peczynskis kärlek fortsätter att väcka intresse. De har blivit ett riktigt team som både stöttar varandra i jobbet och på hemmaplan. Men på en punkt tycker de olika.
Annons

Anders Borg och Dominika Peczynski kärlek blev 2015 års stora snackis. I över trettio år var den före detta finansministern gift med Susanna Ölander Borg. Tillsammans fick de tre barn, Ludvig, 21, och tvillingarna Hanna och Sarah, 18. Men när Anders träffade Dominika tog äktenskapets slut.

Dominika är känd som en proffsig pr-kvinna och före detta sångerska i popgruppen Army of Lovers. Hon har också barn från ett tidigare förhållande, dottern Hannah, 19, och sonen Harry, 8.

Anders Borg och Dominika.
Anders och Dominika gifte sig år 2018.

I dag är Anders och Dominika gifta sedan två år tillbaka. Paret bor i en sjurumslägenhet på Östermalm i Stockholm och har bildat sin egen bonusfamilj. De har bara ställt upp på intervjuer, vid några enstaka tillfällen, och då har frågan om de planerar att skaffa gemensamma barn kommit upp.

Annons

Frågan om att skaffa barn

– Jag vill det, men en viss person ville inte det, berättade Dominika när paret intervjuades ihop i TV4:s Nyhetsmorgon.

Men att deras kärlek är otroligt stark råder det inga tvivel om. Så här har Anders beskrivit relationen:

– Vi har en väldigt bra och fin kärleksrelation. Hon betyder väldigt mycket för mig. Vi har familj och jobbar mycket ihop. Vi pratar mycket och stöttar varandra när det är intensiva perioder, sa han i samma intervju.

Anders Borg har försvarat Dominika

Men starten på kärlekssagan var tuff. Det har de båda vittnat om. Intresset kring “Sveriges mest otippade kändispar” (som det stod i flera tidningar) var otroligt stort och i efterhand har Anders uttryckt ett missnöje över hur Dominika behandlades.

– När vi blev ihop blev det väldigt medialt och det gick mycket mot henne. Tittar man på det samlade mediebeskrivningen målade man ju ut henne som en person som hon inte är. Ska man nu tala om ett samhälle som är integrerat där man visar respekt för kvinnor så tycker jag nog att hon blev rätt illa behandlad i media de veckorna, sa han i en intervju med Expressen.

Foto: TT

 

Annons