Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dominikas nya besked med Anders Borg – ett år efter skilsmässan

09 okt, 2023, 19:30 

Dominika Peczynski berättar om skilsmässan från Anders Borg.

Annons

Förra sommaren kom beskedet att Dominika Peczynski och Anders Borg skiljer sig efter fyra år som gifta. Skilsmässoansökan signerades via nätet och gick igenom utan någon betänketid.

Så är Dominika Peczynskis & Anders Borgs relation – efter allt dramaBrand logo
Så är Dominika Peczynskis & Anders Borgs relation – efter allt drama

Ett dygn senare hade Dominika ångrat sig. Beslutet hade fattats i all hast, efter att hon tröttnat på Anders Borgs besatthet av sin ipad och nyheter om världsekonomin, berättade hon.

– Det var stundens ingivelse, men det känns inte annorlunda nu. Vi är ihop och har inte gjort slut, och vi gjorde heller inte slut när vi skilde oss. Det var bara lite drama som behövde få komma ut, det behövde hända någonting, sa Dominika Peczynski till Aftonbladet.

Annons
Dominika Peczynski
Dominika Peczynski skilde sig från Anders Borg efter ett gräl.

”Han var så sur på mig”

I en ny intervju med Amelia berättar Dominika att hon agerade lite i affekt och inte riktigt tog hänsyn till att han i sitt jobb var tvungen att läsa artiklar och hålla sig uppdaterad.

Grälet beskriver hon som vanligt, men det slutade ändå med att hon gick in på domstolens hemsida och skickade in en digital skilsmässoansökan. Anders i sin tur valde att skriva på den.

– Anders fick ett meddelande där han bara skulle skriva på, medan jag stod i rummet. Han var så sur på mig för att jag hade skilt mig från honom att han skrev ja. Det var en process som tog en minut. Det gick lite för fort.

Annons

Så hittade de tillbaka till varandra

Dagen efter vaknade hon med ångest. Dominika säger att Anders var ledsen att hon velat skilja sig och att det hade gått så långt att de signerat och lämnat in en ansökan.

De kunde inte dra tillbaka skilsmässan, men paret lärde sig ändå en läxa att kanske inte ta det så långt vid nästa gräl. De försonades senare på lantstället i Stockholms skärgård.

– Det var lite sårigt ett tag, men det funkade uppenbarligen. Vi var lediga ihop och det var kanske inte lika mycket läsning av olika rapporter. Jag har dålig syn och ser inte ens vad det står när han visar mig kurvor och grafer.

Anders Borg och Dominika Peczynski
Anders Borg och Dominika Peczynski.

Foto: TT

Annons