Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Döttrarnas känsliga ord till Lill-Babs efter tragiska döden: "Du har aldrig varit bra på att..."

22 apr, 2022, 18:30 
AvIndra Nordemar

Nu har Lill-Babs döttrar sagt sina sista ord till sin älskade mamma.

Annons
Malin Berghagens stora ånger med Lill-Babs: ”Varför?!”Brand logo
Malin Berghagens stora ånger med Lill-Babs: ”Varför?!”

Året var 2018 då det värsta av beskeden kom – Barbro "Lill-Babs" Svensson hade drabbats av elakartad cancer. Bara några veckor senare tog hon sitt sista andetag.

Som de flesta vet var Lill-Babs en av Sveriges absolut mest folkkära artister. Men hon var inte bara älskad av svenska folket, självfallet var hon en av sina tre döttrars största förebild.

Nu har Malin Berghagen, Monica Svensson och Kristin Kaspersen släppt boken ”Vår mamma Lill-Babs”, där de bland annat berättar om kändisskapets baksida.

”Mamma du har aldrig varit bra på att gå till doktorn. Du var alltid så himla envis och körde på som aldrig förr”, skriver de i boken.

Döttrarnas avslöjande om Lill-Babs framgång

Den tredje april 2018 nåddes svenska folket av nyheten att Lill-Babs, 80 år gammal, somnat in. Cancern upptäcktes i samband med att hon drabbats av hjärtsvikt.

Annons

Döttrarna Monica, Malin och Kristin var några av dem i kändisfamiljen som hela tiden fanns vid hennes sida – och för att föreviga de fina minnena av sin mamma valde de att skriva en bok om henne ihop, men också det mörker som framgångarna medförde.

Ja, det fanns en och anna stalker, så att säga, och en av dem minns Monica specifikt.

”Jag tyckte att han var så otäck, en gång stod han och väntade på vår gata när jag kom från skolan. Jag har aldrig varit så rädd. Jag sprang för livet, jag visste ju inte vad han skulle göra med mig.”, skriver Monica i boken.

Så mådde Lill-Babs innan sin död – ville inte släppa taget

Trots att hon var älskad av många tampades Lill-Babs med ett dåligt självförtroende.

”Om det var någon du förminskade och satte på plats var det dig själv. Det gjorde så ont i mig. Du förstod inte hur älskad du var.”, skriver Malin.

Och sjukdomen kom som en käftsmäll, menar Malin. Bara några veckor innan var hon ute och reste, både till Norge och Spanien, för att göra föreställningar.

Annons

”Mamma du har aldrig varit bra på att gå till doktorn. Du var alltid så himla envis och körde på som aldrig förr. Bara några veckor innan hade du haft en föreställning på Kanarieöarna och trots att hela din ena fot svullnat upp satte du dig på planet för ett jobb i Oslo och sedan tillbaka till Spanien igen för att fortsätta showen där.”

Envis var hon in i det sista. Hon ville inte släppa taget förrän hon var ensam, vilket hon sällan var den sista tiden.

”Sjukvårdspersonalen hade förvarnat om att det kan vara lättare att släppa taget när man är själv, det hade de sett flera gånger. Så vi sa till dig att vi går ut och äter frukost och kommer snart, så kanske det blev lättare för dig då.”, förklarar Kritin i boken.

Och det var också då som Lill-Babs tog sitt sista andetag.

Foto: TT

Annons