Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Döttrarnas vackra hyllning till ”Lill-Babs” under minnesceremonin

27 maj, 2018, 15:59 
AvJoakim Magne
Personligt, innerligt och kärleksfullt. Minnesakten för Barbro ”Lill-Babs” Svensson i Storkyrkan i Stockholm lämnade inte ett öga torrt.
Annons

Barbro ”Lill-Babs” Svensson hedrades under en minnesgudstjänst i Storkyrkan i Stockholm under söndagen. Inför fullsatta bänkrader klev Lasse Berghagen, Barbros ex-make, längst fram i kyrkan och läste texten till låten Nu. Det var en märkbart rörd Berghagen som framförde texten.

– Det är en sorgens dag. Men det är bara att acceptera, sa Berghagen till SVT före ceremonin.

Därefter framförde döttrarna Malin Beghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson låten ”Om du inte fanns”. De avslutade sången med att vända sig om mot en bild av mamma Barbro till raderna ”Om inte du fanns skulle vi nog vara någon annan än i dag”. Det var också den innerliga stunden som framkallade minnesaktens första applåd.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Siw Malmqvist och Ann-Louise Hanson hyllade sin vän genom att framföra en specialskriven text till tonerna av ”Är du kär i mig ännu Klas-Göran?”. Det var en rörande stund och varma leenden spred sig i bänkraderna när de sjöng textrader som:

Klart du strålar där uppe som solen,
lyser starkast av stjärnorna där,
klart du dansar och fladdrar med kjolen,
och har väl redan slängt upp en caffär.

Mot slutet av minnesgudstjänsten framförde Sarah Dawn Finer, efter att ha berättat att hon som 12-åring fått sjunga med Barbro, ”Håll mitt hjärta” med tårarna rullandes längs kinderna.

Ceremonin avslutades med att popgruppen Alcazar, tillsammans med flera av Sveriges största artister, sjöng Janet Jacksons ”Together Again”. Det var ett energifyllt framträdande, precis i ”Lill-Babs” anda.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson avled 3 april i år i sviterna av cancer. Hon blev 80 år gammal.

Foto: IBL, Stella

Annons