Dr Albans stora sorg – nära kändisvännen hittad död: ”Så ung”

Dr Alban

Under onsdagen hittades rapparen Coolio död.
Nu sörjs han av nära vännen och kollegan Dr Alban.
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022
0:45

Efter reklamen: Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022

(0:45)

Slå på ljud

Alban Uzoma Nwapa, 65, mer känd under artistnamnet Dr Alban, var en av 90-talets största artister. Han har sålt miljontals skivor världen över och än i dag är låtar som ”Hello Afrika" och ”No coke” populära.

I somras fick fansen njuta av låtarna igen när Dr Alban gästade festivalen ”Vi som älskar 90-talet”. På plats var även rapparen och vännen Coolio, som bland annat ligger bakom hitlåten Gangsta's paradise.

Dr Alban

Dr Alban uppträdde på ”Vi som älskar 90-talet” i somras.

Karin Törnblom/TT

Dr Albans stora sorg: ”Oväntat”

Nu har Dr Alban och musikvärlden drabbats av en ofattbar sorg. Under onsdagen hittades Coolio, vars riktiga namn var Artis Leon Ivey Jr, död på en toalett hemma hos managern och kollegan Jarez Posey i Los Angeles.

Enligt sajten TMZ misstänker man att rapparen drabbades av ett hjärtstopp. Dr Alban träffade Coolio senast i augusti, när båda uppträdde på ”Vi som älskar 90-talet” i Danmark i augusti.

– Det här var verkligen oväntat. Jag såg nyheten när jag vaknade på morgonen, helt otroligt. Man blir verkligen förvånad, 59 år... det är så ungt. Det är hemskt, säger han till Aftonbladet.

Dr Albans kändistäta 65-årsfest – se bilderna!

Efterlämnar sig sex barn

Dr Alban säger till tidningen att han och Coolio träffats mycket under åren. Under stora delar av 90-talet har de träffats på festivaler, bott på samma hotell, ätit mat ihop och delat scen.

– Han var en väldigt lugn kille som höll sig på sin kant, det var aldrig någon drama. Och han var alltid glad när vi sågs och hälsade, och alltid artig och snäll. En väldigt trevlig kille. Man blev alltid glad när man såg honom, under alla dessa år var det aldrig något skrik eller gap eller så.

Coolio blev 59 år gammal. Han efterlämnar sig sex barn.

Coolio

Bild från när Coolio uppträdde under "Vi som älskar 90-talet" i Stockholm i somras.

Karin Törnblom/TT

Foto: TT