Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dramat tittarna missade – Danny Saucedo nära att stoppas bakom kulisserna

24 feb, 2024, 20:01 
Reglerna är stenhårda.
Annons

Ännu en deltävling av Melodifestivalen har gått mot sitt slut, och nu vet vi vilka mer som gör upp i kvalet och vilka som tagit sig raka vägen till final.

Under lördagens tävling ställde veteranen Danny Saucedo upp för femte gången, med låten Happy that you found me – och han knep den första finalplatsen! Det gjorde även Dotter, medan Scarlet och Albin Tingwall tog sig till kvalet.

Men innan han gick upp på scen på lördagen utspelade det sig ett mindre drama.

✔ ”Vill bli bjuden på kalaset” ✔ ”Legend” • Hen i kungafamiljen vill Melloartisterna äta middag med!Brand logo
✔ ”Vill bli bjuden på kalaset” ✔ ”Legend” • Hen i kungafamiljen vill Melloartisterna äta middag med!

SVT straffades efter tabben i Melodifestivalen

Eftersom Melodifestivalen sänds på SVT är reglerna när det kommer till reklam, otillbörligt gynnande, stenhårda. Under åren har flera artister tabbat sig – vilket lett till mindre roliga fakturor till SVT.

Annons

Ett exempel ägde rum 2016. Då tävlade duon Samir & Viktor, som tog av sig tröjorna i sitt scennummer. När de väntade in resultat i greenroom blev det aningen kyligt, och Samir tog på sig en tröja han haft med sig i veckan.

Men det skulle visa sig vara en stor tabbe. Plagget hade nämligen en synlig logga, och Samir filmades i direktsändning med t-shirten på sig. Kanalen fälldes av Granskningsnämnden och fick böta 100 000 kronor för klädmissen.

– Det här är min trash t-shirt som jag använt i greenroom. Det är fan inte ens ett märke. Jag har använt den varje dag så jag tänkte att det var lugnt, sa Samir efter händelsen.

Danny Saucedo kunde stoppats – dramat i Melodifestivalen

Med den bakgrunden är det inte konstigt att SVT har stenkoll på artisterna så ingen logga ska smita undan och synas i bästa sändningstid. Och en som låg i farozonen under genrepet var ingen mindre än den favorittippade Danny Saucedo.

Annons

Expressen var på plats under genrepet, då artisterna bär sina scenkläder, och noterade att Dannys skor hade en tydlig Adidas-logga på sig.

Danny själv var dock inte särskild rubbad av att det kan röra sig om ett regelbrott:

– Är det sant? Skicka fakturan, sa han till tidningen.

Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka däremot, vill såklart inte råka ut för böter igen. När tidningen nådde honom gav han ett tydligt besked:

– Jag ska kolla det. Är det för mycket så måste det bort.

I direktsändning hade Danny ett par vita sneakers på sig, och det är oklart om det är samma skor som diskuterats – men någon tydlig logga var svår att se, han hade säkrat upp med långa byxor!

Danny Saucedo i Melodifestivalen
Samuel Steén/TT

Foto: TT/SVT

Annons