Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dramat under inspelningen av Stjärnorna på slottet – som tittarna missade

30 dec, 2023, 20:00 
Första avsnittet av Stjärnorna på slottet har sänts. Men bakom kulisserna hände saker som tittarna inte har någon aning om...
Annons

Den artonde säsongen av SVT-succén Stjärnorna på slottet har precis haft premiär! Denna säsong är det Sanna Nielsen, Mark Levengood, Pernilla Wiberg, Marcus Samuelsson och Caroline Af Ugglas som flyttat in på slottet, och allt pekar på att det blir en fullspäckad säsong.

Men bakom kulisserna hände saker på det idylliska slottet som tittarna inte får se...

Julvärdarna 2013-2023: Har du koll på alla?Brand logo
Julvärdarna 2013-2023: Har du koll på alla?

Dramat bakom kulisserna i Stjärnorna på slottet – Sanna Nielsens ord

Programmet sänds med premiär i slutet av december, och genom hela januari. Inspelningarna ägde rum redan i somras, och gänget har fortsatt hålla kontakten efter deras tid som sambos.

Annons

Stjärnorna på slottet spelades som vanligt in på Bäckaskogs slott som ligger i skånska Fjälkinge, och är sagolikt vacker. Men bakom den eleganta fasaden döljer också en hel del dramatik och mystik...

Under åren har det nämligen ryktats om spöken på Bäckaskogs slott, som också är ett populärt turistmål. Slottet ägs av Statens fastighetsverk, och på sin hemsida konstaterar även dem att det finns sådana vittnesmål:

– Sedan mitten av 1900-talet är Bäckaskog ett levande slott med hotell, restaurang och konferenser. Envisa rykten hävdar också att det spökar här.

2013 besökte Kvällsposten slottet, efter alla skrönor, och stämde träff med Anna Lundin som driver Bäckaskogs slott. Hon berättade att hon upplevt oförklarliga händelser där:

– Även om vi bäddar sängen och sedan låser rummet så är sängen obäddad på morgonen.

Kusliga händelser har ägt rum även i år, avslöjade Sanna Nielsen på sin Instagram. När en följare på Instagram frågar Sanna om hon märkt av några spöken, är hennes svar kort och koncist:

Annons

"Jajamen!"

Men detta är alltså inget tittarna fått se.

Bäckaskog slott
Bäckaskogs slott är sagolikt vackert.
Ett rummer inne på Bäckaskogs slott
Ett av de rum som det sägs spöka i... Kanske bodde någon av årets deltagare här?
Annons
Det gamla köket på Bäckaskogs slott
Det här var tidigare ett kök, nu håller kockarna i programmet till i ett betydligt modernare sådant.
Annons

Händelsen på Stjärnorna på slottet – efter kusliga ryktena

En annan stjärna som besökt slottet och tyckt sig få påhälsning av spöken är Barbro "Lill-Babs" Svensson. Hon var med i Stjärnorna på slottet 2012, och fick rumsnummer 19 – där det sägs bo ett spöke. I "spökrummet" bor enligt Anna Lundin en kusk, från Karl XV:s tid.

- Det var ett snällt spöke. Det klappade mig på kinden på nätterna, sa Lill-Babs till Expressen då.

Anna Lundin är av samma uppfattning:

– Men det är inget elakt spöke. Det brukar öppna fönster och såna småsaker.

Vem som fick rum 19 i år är oklart – men kanske var det just Sanna, som ju hade lite spöklika upplevelser på Bäckaskog...

Foto: TT/SVT

Annons