Drottning Camillas tuffa tid – har lidit i hemlighet: "Samma som Silvia"

05 maj, 2023, 06:43 
Drottning Silvia och Camilla

Drottning Camilla har lidit hemlighet – nu jämförs hennes situation med drottning Silvias.

Annons

Imorgon den 6 maj sker den – kung Charles kröning! Vår chefredaktör Johan T Lindwall, som själv reser till London i dag, gästade SVT:s Morgonstudion för att berätta om den stora kungafesten.

– Det är så svårt att förklara för utomstående. Den här typen av brittiska stora kungliga händelser är utanför världen, det är så mäktigt och pampigt. Elizanbeths begravning, även om den kom sig av något tragiskt, var också otroligt pampig. Man går all in, säger Johan och lägger fram ett exempel från sitt eget yrkesliv.

– När jag var på Kates och Williams bröllop gick jag ut från hotellet och krockade med en massa av människor. Sju led av människor stod där. Det var helt otroligt.

Varningen till kung Charles: ”Svagare än man tror”
Varningen till kung Charles: ”Svagare än man tror”

Därför har drottning Camilla lidit i hemlighet

Den nyblivne kungen kommer såklart stå i fokus, men Johan vill också slå ett slag för kvinnan vid hans sida, Camilla Parker-Bowles. Eller drottning Camilla som hon numera kommer att kallas.

Drottning Silvia och drottning Camilla
Johan T jämför de båda drottningarna.

– Hon har gjort en otrolig resa, säger Johan.

Johan refererar självfallet till kärlekstriangeln som uppstod mellan Charles, Camilla och Charles dåvarande hustru, prinsessan Diana. Det brittiska folket tog väldigt tydligt Dianas parti i dramat, och Camilla har behövt kämpa för att vinna människors hjärtan.

Annons

– Idag är hon omtyckt. Men det har varit en uppförsbacke utan dess like. Nu tycker man att det är skönt att Camilla finns vid Charles sida. Han är inte alltid helt bekväm i sin roll. Man kan jämföra det med Sverige, här är vi ju väldigt tacksamma för att kungen har sin Silvia. Det är samma med Camilla, säger Johan.

"Det är en stor konflikt"

Hur tror nu Johan att Charles tid som regent kommer att bli? Vilken sorts kung kan vi vänta oss?

– Mycket klimat, mycket miljö. Mycket i tiden. Många kommer att jämföra honom vid modern. Jag tror att det är viktigt att han går sin egen väg. Sedan har vi den stora konflikten med sonen Harry och hans fru Meghan, som ligger och bubblar. Folk undrar: hur kommer Charles att hantera det här?

Annons