Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Emma Wiklund om att fylla 50 – och hur hon håller huden vacker!

13 sep, 2018, 21:00 
Emma Wiklund
Starka ben och fin hy är fortfarande viktigt för Emma Wiklund, som bytt superkarriären som stjärnmodell mot vd-roll och stolt grundare av egna hudvårdsmärket Emma S. skincare. Nu fyller hon 50 år och firar födelsedagen med lanseringen av nya hudvårdsserien för mogen hy.
Annons

Förutom födelsedagsfest och familjemys hemma i våningen i Vasastan, har det skålats en del i champagne på arbetet också.

Emma Wiklund har dubbel anledning att fira.

Hon fyller 50 år och lanserar samtidigt sin nya hudvårdsserie för mogen hy.

– Det känns jätteroligt att fylla år och fira med nära och kära och dessutom kunna erbjuda en bra antiage-produkt, som löser de problem jag upplever att min hy har nu. Jag känner själv att min hy förändrats, blivit mycket känsligare och torrare. De hudproblemen kan man åtgärda. Sen finns det ju andra faktorer som kan förstöra hyn som sol, rökning och livstil, säger hon.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Emma Wiklund i solskenet!
Emma Wiklund i solskenet!

Emma vet hur viktigt det är att ta hand om sin hy. Den långa, blonda tjejen från Huskvarna blev rikskänd under sitt flicknamn, Emma Sjöberg, när hon slog igenom 1991 som modell i Arlas kampanj för minimjölk.

Annons

En framgångsrik internationell modellkarriär under tolv år följde med många omslagsbilder för några av världens största modetidningar, visningar och kampanjer för modehus som Versace, Chanel, Thierry Mugler, Jean-Paul Gaultier, Dolce & Gabbana och Lanvin.

Efter att Emma avslutat modellkarriären flyttade hon hem till Sverige efter flera år i Paris och New York. Hon har även varit programledare och skådespelare.

Som stjärnmodell jobbade hon med toppskiktet av professionella människor, duktiga fotografer och designer.

– Jag lärde mig då att de bästa och mest framgångsrika är det av en anledning. De ser till kvaliteten och kompromissar inte med någonting. Det har jag tagit till mig i mitt arbete och nu när vi tagit fram vår hudvårdsserie.

Därför har det också tagit tre år, säger Emma Wiklund, som stolt berättar att Emma S Ultimate har en högre halt av vitamin A och kombinerar flera nya bioaktiva ingredienser, proteiner, brunalger, effektiva fuktgivare och örtextrakt från den ayurvediska örten Getania, som påskyndar cellförnyelsen.

Annons

– Vi har gjort en oberoende studie för att säkra kvaliteten, något jag ser som mycket betydelsefullt. Det är  ju fantastiskt när man får tillbaka ett bra resultat där det är en signifikant skillnad. Nu vet vi att vi har tagit fram en riktigt bra antiage-produkt. Dessutom med bevisad effekt. Den består av en dagkräm, en nattkräm, ett serum och en ögonkräm.

En favoritplats för Emma Wiklund är hängmattan, där hon kan rensa tankarna.
En favoritplats för Emma Wiklund är hängmattan, där hon kan rensa tankarna.

Emma Wiklund är en naturlig skönhet och ser fantastisk ut. Hon poängterar att träning, god sömn, mycket vatten och näringsrik kost bidrar till lystern i hyn och även hjälper till att må bra på insidan. Hon tränar tre till fyra gånger i veckan.

– Jag gillar att variera mellan yoga, intervallträning och så lite styrka på det också.

Hon tycker bara det är trevligt att folk känner igen henne på stan.

Annons

– Jag går absolut ut osminkad och i slafsiga kläder. Har faktiskt aldrig sminkat mig särskilt mycket.

Emma Wiklund är gift med tv-producenten och filmvetaren Hans Wiklund och de har två barn tillsammans, dottern Tyra, 17, och sonen Elis, 15.

– Livet är toppen och det är underbart att vara mamma. Mina tonåringar är en sån källa till inspiration. De är kloka med bra åsikter och det är så intressant att prata med dem och få en inblick i hur de ser på världen.

Familjen har njutit av den härliga, svenska sommaren på sitt lantställe ute på Ingarö.

– Det är skönt med ett sommarställe så pass nära stan. Det är lätt när man jobbar att kunna pendla dit. I år flyttade vi ut direkt när skolorna slutade. Vi har en ganska karg tomt, klippor, utsikt över havet, båt och brygga. Jag brukar vara den första att gå upp och går gärna ut och springer eller yogar, köper sedan tidningen och dukar upp frukost. Ibland äter vi lunch med goda vänner eller tar en tur med båten. Min man och jag brukar ha små projekt, som vi tar itu med. Vi samarbetar bra.

Den ovanligt varma sommaren har gjort att familjen tillbringat mer tid än annars om somrarna nere på bryggan.

– Solen har fyllt på energidepåerna. Jag är laddad inför hösten!

Annons