Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

E-Types oväntade reaktion efter samtalet med Sveriges Radio

04 jul, 2022, 06:00 
Martin "E-Type" Erikson

Sommarprat-aktuella Martin Erikson berättar om missen.

Annons
7 oväntade händelser i "Sommar i P1" genom årenBrand logo
7 oväntade händelser i "Sommar i P1" genom åren

Nu har den klassiska Sommar i P1-vinjetten börjat spelas i hörlurar och radioapparater runt om i sommar-Sverige, och 58 fullspäckade och känslofyllda sommarprat strömmas ut.

En av de folkkära profiler som fått det anrika uppdraget att sommarprata i år är artisten Martin "E-Type" Erikson. Men det var kanske nära att det inte blev nåt alls, nu berättar han för Svensk Dam om missen.

Öppnar upp om personliga ämnen

Martin Erikson, som är mer känd under namnet E-Type, har varit en del av den svenska musikscenen i decennier. Hans musik har spelats på otaliga dansgolv och förgyllt många kvällar, men nu är det dags att lära känna personen bakom allting – på riktigt.

– Jag skulle beskriva det som att jag berättar historien om mig liksom. Hur blev jag så knasig som jag blivit. Min barndom, hur jag växte upp, och vilket otroligt stöd jag fick från min familj. Framför allt min morsa, i att välja den här vägen. Det är en ganska otäck väg, att vilja bli artist, berättar han för Svensk Dam om sitt sommarprat.

Annons

– Det har inte varit någon räkmacka att nå fram till att få prata i sommar i P1. Det skulle jag vilja berätta.

Och Martin kommer inte rygga från att ta in lyssnaren till hans mest privata rum, tvärtom.

– De bästa sommarpraten jag hört tycker jag är när folk berättar ärligt om sina liv. Det fångar mig mest. Och det har jag försökt att tänka på, att inte vara rädd för att berätta saker. Jag tycker det ska bli jättespännande, det är jättetokigt, säger han.

Martin "E-Type" Erikson och Melinda Jacobs
E-Type och flickvännen Melinda Jacobs på middag hos kungen tidigare i år.

Oväntade reaktionen

Att få frågan att sommarprata är ett prestigefyllt uppdrag, och det är inte vem som helst som får frågan. För Martin var det första gången han fick samtalet från Sveriges Radio om att axla uppdraget.

– Eftersom jag inte fått frågan innan har jag inte tyckt att prestigen är så stor. Men nu när jag fått den tycker jag att det är det största man kan göra, skojar han.

Annons

Men prestigen var han faktiskt högst medveten om, så pass, att han trodde att han blev lurad när det ringde i telefonen.

– Jag var inte hundra på att det inte var nåt sånt där skoj. Första tanken var bara att: Det här vet jag inte om jag tror på, verkligen. Är det verkligen så? Det kändes lite som en busringning, det var lite oväntat, berättar Martin Erikson för Svensk Dam.

Det var ju verkligen tur att E-Type inte lät tvivlet vinna, annars hade vi inte haft ett sommarprat att se framemot den 8:e juli!

En av årets sommarvärdar i P1, Martin E-Type Erikson.

Foto: TT/Sveriges Radio, Mattias Ahlm

Annons