Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

E-Types sorg – tårfyllda beslutet efter lyckliga åren ihop

06 mar, 2024, 11:00 
E-Type har tagit ett sorgligt beslut.
Annons

Hela Sveriges eurodance-kung Martin "E-Type" Erikson lever lycklig med sin nya lilla familj i Vadstena, ihop med hustrun Melinda Jacobs. Samtidigt som han navigerar livet som nybliven pappa, rullar karriären på som aldrig förr, och han är ute på turné.

Men nu har Martin råkat ut för ett bakslag. Här är hans sorgliga besked.

Melindas ärliga ord om kärleken till E-typeBrand logo
Melindas ärliga ord om kärleken till E-type

Martin "E-Type" Eriksons restauranger – fick stänga igen

2011 startade Martin den populära krogen Aifur i Gamla Stan, som lockar både lokalbefolkning och glada turister. Restaurangen har ett vikingatema med mjöd, långbord och utklädd personal.

E-Types restaurang Aifur i Gamla stan,
Som en resa tillbaka i tiden!Cecilia Liljeton / TT
E-Type utanför sin restaurang Aifur
Har man tur kan man stöta på E-Type på Aifur.Cecilia Liljeton / TT
Annons

Efter ett par år öppnade han två krogar ute på skärgården, som var något av Martins hjärteprojekt. Tyvärr gick de i miljonförlust, och de tvingades bomma igen.

Desto bättre blev det för krogen Lasse i Gatan som öppnade ett stenkast från Aifur. Även den hade ett festligt tema – pirater. Lasse i Gatan öppnade 2019 och blev flitigt besökt, inte minst på fredagar när det vankades piratfredag på restaurangen.

E-Type utanför Lasse i Gatan
Skepp O'hoj!Eero Hannukainen/TT
Annons

E-Types sorg efter alla år – sagt farväl

Det blev många fartfyllda kvällar på Lasse i Gatan, men nu har de ett trist besked att dela med sig av. Klickar man sig in på deras hemsida möts man en skylt med texten "permanent stängd". I slutet av januari stängde restaurangen nämligen sina dörrar för gott.

På Facebook delar teamet bakom Lasse i Gatan en tårfylld text där de tackar sina gäster för alla lyckliga år:

"Det sista ljuset är slocknat, de sista tårarna har fällts och höll på att vila Lasse för sista gången. Sedan starten för snart fem år sedan har Lasse I gatan varit något mer än en arbetsplats, än en restaurang eller en lokal bar. Det har varit ett vardagsrum för oss och våra lokalbefolkning och besökare från hela världen. Vi har skrattat, gråtit, förbannat, levt och andats piratlivet tillsammans med er alla och vi kommer verkligen att minnas denna plats för resten av våra liv. Hur sammanfattar man ens slutet på en era som denna? Det kan vi absolut inte. Men kommentera gärna med dina bästa minnen från Lasse I gatan på detta sista inlägg"

Inifrån E-Types restaurang Lasse i Gatan
Slutfestat på Lasse i Gatan.Eero Hannukainen/TT

Foto: TT

Annons