Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ebba Busch försvarar Carola Häggkvist - efter kritiserade uttalandet

16 apr, 2023, 15:00 
Ebba Busch, Carola Häggkvist

Ebba Busch backar schlagerartisten efter hennes kritiserade uttalande "Vissa saker behöver inte tryckas in i ett partipolitiskt sammanhang."

Annons

Carola Häggkvist, 56, uttalande orsakade skriverier - ställningstaganden i en lång intervju med Svenska Dagbladet upprörde många.

I intervjun berättar schlagerdrottningen att hon är "förtvivlad över utvecklingen" i Sverige och att hon tycker att "det är dags att vakna".

Carola om skräckdejten: ”Inte alls kul”Brand logo
Carola om skräckdejten: ”Inte alls kul”

– Jag tycker inte man kan säga ”kom och lev som ni vill i vårt land”. Det är inte fegt att värna Sveriges traditioner och sjunga ”Den blomstertid” på skolavslutningarna. Ibland blir jag helt förtvivlad över utvecklingen. Vi ser ju resultatet.

Annons

Hon utvecklar sitt resonemang efter att SvD frågar "I form av vadå?":

– I form av skjutningarna. I form av polisen som bara ropar på hjälp. Vi släpper in och ska vara snälla mot människor som har en helt annan ideologi, där det till och med står i deras skrifter att det är okej att ljuga för otrogna. Nu är vi inne på riktigt tuffa puckar men så är det. Det är därför Iran ser ut som det gör i dag. De säger ”vi dödar inga”. Det gör de visst. De har förvridit sanningen.

Carola Häggkvist fick kritik efter uttalandet i SvD-intervjun

Carola fick kritik efter att intervjun med tidningen släpptes. Det debatterades om hennes åsikter var främlingsfientliga eller inte.

Under intervjun nekar hon till att vara främlingsfientlig - men efter att ha mött kritik från flera håll väljer hon att göra ett inlägg på instagram.

Carola tackar de som stöttat henne i efterskalvet av orden, sen tar hon upp hur hon ser på kritiken.

"För det andra så är jag uppriktigt ledsen över att en del av mina ord i artikeln på något sätt sårat människor. Jag beklagar det verkligen. Det verkar som att vi människor har svårt att se nyanserna i de olika frågor som vi tror att vi har svaren på" skriver hon till inlägget.

Annons

Ebba Busch stöttar artisten - efter kritikstormen "Kan vi inte..."

Partiledare för Kristdemokraterna och Sveriges näringsminister, Ebba Busch, 36, försvarar nu Carola efter kritiken.

När Svenska dagbladet frågar om Busch delar Häggkvist omtalade analys kring migration svarar hon:

– Jag skulle vilja kommentera det så här: Kan inte både Carola och Jesus få lov att stå över partipolitiken? Vissa saker behöver inte tryckas in i ett partipolitiskt sammanhang. Musik behöver inte nödvändigtvis göra det, och tron på Gud behöver definitivt inte göra det heller.

Ebba Busch
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch om Carolas kritiserade uttalande.

Foto: TT

Annons