Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ebba Busch försvaras från oväntat håll – efter attacken

05 maj, 2021, 19:00 
ebba busch

Ebba Busch kritiserades för sin klädsel, då fick hon sympatier från oväntat håll.

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

En krönika som behandlade Ebba Busch (KD) klädsel har fått stor uppmärksamhet i dagarna, och många kritiserar journalisten Boel Ulfsdotter som skrivit krönikan för Borås tidning.

”Ebba Busch gör dessutom allt oftare sina offentliga framträdanden helt klädd i vitt. Vad betyder det egentligen?” skriver Boel i sin krönika.

Vidare beskriver hon Ebba Busch vita klänning som ”sexualiserande istället för att ge bilden av en intellektuell kvinna”.

ebba busch
Partiledaren Ebba Busch (KD) klädsel i studion under söndagens partiledardebatt i SVT Agenda har varit omdebatterad.

”Den representerar därmed ett passivt kvinnoideal som sätter det lilla livet före det stora, vilket passar väl in med högerns dröm om kvinnor som verkar i hemmet istället för på arbetsplatsen.” skriver hon.

På Twitter har många reagerat på hennes val att lägga fokus på en partiledares klädsel snarare än vad hon hade att säga.

Annons

Ebba Busch försvaras från oväntat håll

En av de som rider ut till Ebba Busch försvar är, kanske något förvånande, var kulturminister Amanda Lind (MP), som i vanliga fall tillhör en av KD-ledarens meningsmotståndare.

”Det här gör mig så arg. Att man 2021 tar sig friheten att raljera över en kvinnlig toppolitikers utseende och klädsel - istället för att fokusera på vad hon faktiskt har att säga. Detta är inget annat än objektifiering, misogyni och sexism.” skriver Amanda Lind på Twitter.

Även Annika Strandhäll tog till Twitter och kritiserade krönikan, och hon skrädde inte med orden.

”Fullständigt irrelevant och vidrig text om @BuschEbba klädsel under partiledardebatten. Förminskande och kränkande. Det får vara nog med sådant här trams. Vi kan sakpolitiskt tycka olika men @BuschEbba är en kompetent partiledare vars insatser ska recenseras inte hennes klädsel.”

Annons