Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Ebba Busch hånad inför alla på Barncancergalan – nu ryter hon ifrån: "Häcklad"

29 sep, 2022, 17:15 
Indra Nordemar

Ebba Busch sätter ner foten efter förolämpningen på Barncancergalan.

Annons
Här är partiledarnas partners!Brand logo
Här är partiledarnas partners!Krisdemokrat-ledaren Ebba Busch har många gånger hamnat i blåsväder för sina kontroversiella uttalanden, som i samband med valet dragits upp till ytan i form av skämt.

Men Ebba har allt som oftast valt att inte kommentera när hon blivit förlöjligad av diverse personer. Men efter den senaste direktsända händelsen väljer hon nu att reagera.

Ebba Busch hånas inför alla

Ja, partiledaren har blivit föremål för en hel del parodier på sistone.

Nyligen hånades Ebba av podduon Edvin Törnblom och Johanna Nordström under deras utsålda liveshow på Avicii arena.

”Åh, Ebba Busch Thor, du är så blå. Farlig för Sverige nu som då. Ebba Busch Thor, dags att avgå.”, sjöng de då till melodierna av Markoolios hitlåt Millenium två.

Annons

Och på Barncancergalan – det svenska humorpriset som direktsändes på kanal 5 på måndagskvällen, var det dags igen.

Ingen väntade sig att Ebba Busch skulle vara en av prisutdelarna på galan, men plötsligt presenterades KD-ledaren av programledaren Carina Berg.

– Nu ska vi dela ut pris till ”Årets komedi” och här för att göra det är en person som blev portad från Elle-galan, men vi stänger inga dörrar. Här är Ebba Busch, sa Carina i programmet.

Komikern Louise Nordahl gör narr av Ebba Busch på Barncancergalan.

Men det var inte Ebba i egen hög person som dök upp. I stället klev komikern Louise Nordahl ut på scen – utklädd till Ebba i blå kostym och blond peruk.

– Vi är många lyckliga vinnare här i kväll och till alla oss vill jag säga, vi förtjänar det. Men här finns också en hel del förlorare och till er vill jag säga, det gör ni också. Så, hur blir man då en lycklig vinnare? Det är enkelt. Man jobbar hårt, man håller det man lovar och man visar respekt för sina motståndare, sa hon och imiterade Ebba.

Annons

Hon fortsatte:

– Nej skämt åsido, jag ska vara lite allvarlig nu. Jag tänker dela med mig av mitt segervapen. Jag ska avslöja knepet. För att citera min stora förebild Carola, fortsatte komikern och började sjunga "Jimmy tycker om mig" och syftade på SD-ledaren, till melodin av Carolas "Tommy tycker om mig".

KD-ledaren ryter ifrån

I ett Instagram-inlägg talar Ebba nu ut om situationen, och menar att fokuset inte bör ligga på skämtet, utan på galans verkliga syfte.

"Barn och cancer är två ord som inte hör ihop", skriver hon och uppmanar alla som har möjlighet att skänka pengar till Barncancer fonden.

Hon fortsätter:

"Jag har fått en del meddelanden och reaktioner på ett humorinslag från Barncancergalan. Jag är en politiker och då ingår det att bli skämtad om, och ibland häcklad. Inget skulle göra mer ont i mig än att barn som redan drabbas av cancer skulle påverkas även av detta. Låt inte ett humorinslag ta fokus från det som är viktigt här - att bota barncancer."

Foto: TT

Annons