Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ebba Busch Thor talar ut om skilsmässan

04 feb, 2020, 11:00 
https://image.svenskdam.se/image-5471140?imageId=5471140&width=1320&height=689
Ellen Myrgård Lindén
ebba bush thor talar ut om skilsmässan med Niklas
Ebba Busch Thor lever som singer efter sex år med exmaken Niklas. Nu berättar hon för första gången om uppbrottet.
Annons

I början av december gjorde kristdemokraternas Ebba Busch Thor, 32, något av det svåraste man kan göra, som offentlig person. Hon skilde sig. I början av december gick hon och maken Niklas Busch Thor, som är en känd fotbollsspelare, skilda vägar efter sex år som gifta. Tillsammans har de två barn, Birger, 4, och Elise, 3.

Ebba Busch Thor skilde sig från maken – efter 6 år

Idag har vi något tråkigt att meddela. Det är nämligen så att vi i dagarna har ansökt om skilsmässa. Under hösten har vi bott isär och det är med stor sorg som vi nu är vid den här punkten, skrev Ebba Busch Thor på Instagram i samband med uppbrottet.

Nu har partiledaren, för första gången, berättat om skilsmässan i en intervju.

– Det är svårt när man är en offentlig person och man har en väldigt tydlig uppgift som jag har, som förtroendevald, som partiledare. Det som händer privat i mitt liv är av stort intresse eller får ett stort medieutrymme, och det är klart, då undrar man lite hur det där kommer att bli när man väljer att dela med sig av något som är så intimt, för allmänheten.

Annons
Har du koll på snackisarna från vecka 5?Brand logo
Har du koll på snackisarna från vecka 5?

Viktigast är barnen Birger och Elise

– Det är klart att man var orolig för hur det skulle tas emot, vad reaktionerna skulle bli på någonting som egentligen bara angår vår familj. Det är ju egentligen inte någon annans business, men det tenderar att vara någonting som väldigt många människor har mycket synpunkter kring, säger Ebba Busch Thor till Expressen.

Samtidigt berättar hon att hon är otroligt tacksam för allt stöd och alla fina ord.

– Jag är väldigt glad över att det var så många som valde att visa så stor respekt och att det var så många som stöttade upp med mycket kärlek och omtanke och som också visade respekt för hur vi har velat dela med oss och inte. Nu är vi fullt fokuserade på att vara det bästa föräldrateamet för våra två fantastiska barn.

Foto: TT

Annons