Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ebba Buschs sorgliga insikt om barnen – nu berättar hon: ”Så ont”

24 mar, 2023, 15:00 

Ebba Busch är inte road av den trista utvecklingen i Sverige.

Annons

Ebba Busch har en karriär som pekar spikrakt uppåt. Efter valet ifjol utsågs Kristdemokraternas partiledare till energi- och näringsminister och vice statsminister.

5 saker du inte visste om Ebba BuschBrand logo
5 saker du inte visste om Ebba Busch

Mitt i den hektiska tillvaron är hon dessutom mamma till barnen Elise och Birger, som hon har tillsammans med ex-maken Niklas Thor. De var gifta i sex år innan de 2019 meddelade att de går skilda vägar.

I en intervju i Nyhetsmorgon berättade Ebba Busch om den stora förändringen att helt plötsligt ha sina barn på halvtid.

Annons

– Det är en stor omställning att inte alltid ha sina barn med sig, sa hon med tårar i ögonen.

Ebba Busch och Niklas Thor
Ebba Busch och Niklas Thor gick skilda vägar 2019, efter sex år som gifta.

Ebba Busch: ”Som mamma gör få saker så ont”

Vid sidan om familjelivet har hon tvingats hantera ett inflationsdrabbat Sverige, där räntorna ständigt slår nya rekord, och många svenskar tvingas vända på varenda krona för att ha råd att leva.

I flera inlägg på Instagram har Ebba Busch uppmärksammat de drabbade barnfamiljerna och uttryckt sorg för alla barn som tvingas gå hungriga till skolan.

Annons

”Som mamma gör få saker så ont som vetskapen om barn som går till skolan med kurrande små magar, som lämnar sina hem utan en stadig frukost”, skriver Ebba Busch i ett inlägg.

”Känts i hjärtat”

Ja, många barnfamiljer har drabbats hårt av de stigande matpriserna och Ebba Busch tycker inte alls det är roligt att höra om hur tufft många hushåll har det nu.

”Det har verkligen känts i hjärtat att ta del av berättelserna om barn som äter mer i skolan efter helgen och mer på fredagarna för det helt enkelt inte finns lika mycket mat hemma som annars”, skriver hon vidare.

Ebba Busch
Ebba Busch.

Foto: TT

Annons