Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ebba Buschs totala tystnad – hemliga helgen på kungavännens slott

10 okt, 2022, 16:00 
AvIbraheem Alsalman

De samlades och övernattade på Tidö slott utanför Västerås. Slottet ägs av kungavännen David von Schinkel.

Annons
Här är partiledarnas partners!Brand logo
Här är partiledarnas partners!

Det har varit ett intensivt år när det gäller svensk politik.

Marginalerna var ytterst små men efter en valrysare slog vi fast att högerblocket får majoriteten i riksdagen och att moderatledaren Ulf Kristersson får i uppdrag att bilda regering som kommer styra Sverige de kommande fyra åren.

Ulf Kristersson (M) har tätt samarbete med Liberalerna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna. De fyra borgliga partierna har tillsammans snackat ihop sig och just nu pågår samtal för att komma överens.

Men hittills är ingenting klart – i alla fall vad vi vet.

Men bakom kulisserna pågår diskussioner och alla har valt att lägga munkavel. Ingenting har läckt ut.

Nu rapporterar TV4 att de fyra högerblockens partiledare, Ulf Kristersson, Johan Pehrson, Jimmie Åkesson och Ebba Busch, samlades i Västerås och Tidö slottet utanför Västerås, för att fortsätta samtala.

Annons

Alla de fyra partiledarna ska också ha övernattat på slottet.

Ebba Buschs totala tystnad – hemliga helgen på kungavännens slott

"Vi är inte säkra på om de har lämnat slottet än men då vi ser polisbilar här är det troligt att partiledarna är kvar", skriver TV4.

Tidö slott ägs och drivs av kungavännen David von Schinkel, som även står prins Carl Philip och prinsessans Sofia mycket nära.

Von Schinkel och Carl Philip delar bland annat ett stort intresse för motorsport. När prinsen gjorde sin rallydebut 2013 stod ”Team Tidö” bakom prinsens start, som ägs av David von Schinkel, rapporterar Expressen.

På slottet finns även en stor mc-samling, och familjen vill att det ska vara tillgängligt för allmänheten.

– Det är lätt att få en stämpel att jag bara kör racerbil och glassar runt, men så är det ju inte. Jag lovar att när mc-museet står klart kommer folk att säga: Var det så här han ville göra, det blev ju riktigt bra!, har David von Schinkel sagt till Västerås tidning.

Annons

Tidö slottet har förstås många fördelar – och är väldigt vackert. Runtom finns ädelskog, ett hjorthägn, och även Oxenstiernas månghundraåriga ek med en omkrets på sju meter.

Familjen Von Schinkel driver även Europas största leksakssamling, med kung Carl Gustafs gamla trampbil bland föremålen.

Annons